Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi´nin 1.si Balıkesir oldu

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi´nin 1.si Balıkesir oldu

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ile birçok sivil toplum kuruluşunun ortak çalışmaları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avrupa Komisyonu İşletme ve Sanayi

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ile birçok sivil toplum kuruluşunun ortak çalışmaları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avrupa Komisyonu İşletme ve Sanayi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve teması "Sağlık ve Esenlik Turizmi" (Health and Well-Being Tourism) olarak belirlenen Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi´nin (EDEN - European Destinations of Excellence) birincisi Balıkesir oldu.
Avrupa Komisyonu tarafından birinci seçilerek ödülün sahibi olan Balıkesir; zengin turistik öğeleri, termal tesisleri, Kaz Dağları Millî Parkı, gastronomisi, eko-turizm ve agro-turizmde sunduğu imkânlar ile var olan yüksek sağlık ve esenlik turizmi potansiyeliyle Türkiye´nin ulusal destinasyonu seçilerek Avrupa Komisyonu´nca düzenlenecek tanıtım faaliyetlerine dâhil edilecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı´na yapılan 30 başvuru arasından Afyonkarahisar, Ankara, İzmir ve Kayseri ile birlikte finale kalan Balıkesir, Avrupa Komisyonu´nun Seçkin Destinasyonlar Ağı´nda yerini aldığı gibi projenin birincisi olarak Avrupa çapında etkin tanıtımlar ile adından söz ettirecek.
Proje kapsamında daha önce bölgeye gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı´ndan 6 uzman, şehirde alternatif turizm destinasyonlarını ziyaret ederek bilgiler aldı.
Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında heyet; Sındırgı, Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Havran´ı ziyaret etti. Yetkililer heyete termal kaynaklardan ormanlara, mavi bayraklı plajlardan tarihi ve gastronomik değerlere, ulaşım ağlarından iklimsel avantajlarına kadar Balıkesir´in sağlık ve esenlik turizmi için alternatif turizm kaynaklarını değerlendirerek turizmi 12 aya yayacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı