Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Avşa Adası´nda aktif korona virüs vakası yok

Avşa Adası´nda aktif korona virüs vakası yok

Ülkenin önemli turizm yörelerinden Avşa Adası´nda bugüne kadar korona virüs vakasına rastlanılmadı.

Ülkenin önemli turizm yörelerinden Avşa Adası´nda bugüne kadar korona virüs vakasına rastlanılmadı.
Avşa Adası´nda aktif korona virüs pozitif olan vaka bulunmazken, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, yaptığı açıklamada "Avşa Adamızda aktif pozitif vaka olmaması hep birlikte elde etmiş olduğumuz bir başarıdır." ifadesinde bulunarak, kısıtlama sonrasında sokağa çıkacak olanlara sosyal mesafe uyarısında bulundu.
Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, alınan sıkı önlemler nedeniyle Avşa Adası´nda bugüne kadar pozitif korona virüs vakası görülmediğini söyledi.
Avşa Adası´na giriş ve çıkışlarda denetimlerin aralıksız yapıldığını, dezenfekte işlemlerinin sürekli hale getirildiğini ifade eden Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, ?Korona virüs salgını başladığından itibaren Avşa Adamızda bugüne kadar hiçbir pozitif vakaya rastlanmamış, adaya giriş ve çıkışlar kontrollü olduğu için kaymakamlık, belediye ve sağlık müdürlüğünce her türlü tedbir alınmış, dolayısıyla hiç bir pozitif vakaya rastlanmamıştır.? dedi. 

Marmara, Avşa ve Ekinlik adalarının kış aylarında nüfusunun 9 bin 730 kişi olduğunun altını çizen Başkan Aksoy, ?Yaz aylarında bu nüfus 200 bine kadar yükseliyor. Bütün vatandaşlarımıza maske dağıtıp, sokağa çıktıkları zaman maskeyle çıkmalarını sağlıyoruz. Özellikle Avşa Adası´nda gerekli önlemler kapsamında komple dezenfektan çalışmaları yürüttük. Avşa Adamızda vaka sayısı şu an itibariyle sıfır. Hiçbir vatandaşımız bu süre zarfında pozitif olmadı.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi

 



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli