Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Avşa Adası’na ulaşmak artık daha kolay

Avşa Adası’na ulaşmak artık daha kolay

Marmara, Avşa ve Paşaliman Adalarına yolcu ve araç taşımacılığı işini yürüten GESTAŞ, Narlı İskelesi’nin devreye sokulmasıyla adalara ulaşım süresi kısaldı.

 Marmara, Avşa ve Paşaliman Adalarına yolcu ve araç taşımacılığı işini yürüten GESTAŞ, Narlı İskelesi’nin devreye sokulmasıyla adalara ulaşım süresi kısaldı. 
Erdek’ten adalara gidecek yolcuları daha kısa zamanda Avşa, Marmara, Paşalimanı gibi adalara ulaştıran GESTAŞ, 1 Temmuz'dan itibaren yaz tarifesine geçerek vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayacak. Erdek Narlı'dan yapılacak seferler ile Avşa Adası'na ulaşım 2,5 saat yerine 50 dakika sürecek. 
Adalara ulaşımda böylesi bir kolaylığa imza atan GESTAŞ yönetimine, Çanakkale ve Balıkesir Valiliğine, Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, “Uygulamadan insanlarımız çok mutlu. 1 Temmuz itibariyle de GESTAŞ yönetimi seferleri arttırma yoluna gitti. Adaya gelen turistlerin 2,5 saatlik yolu 50 dakikaya düşecek ve ada turizmi katlanarak büyüyecek." dedi. 
GESTAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Aydın ise özellikle Avşa'ya giden günübirlik tatilcinin sefer sayılarının artmasıyla geç dönüş imkanı bulacağını belirterek, "Bildiğiniz gibi Narlı İskelesi'nden adalara seferlerimiz 10 Şubat 2022 itibariyle başladı. İlk başta Paşalimanı ve Marmara arasında yapılan seferlerimiz oldu, 30 Nisan itibariyle Avşa Adası da eklendi. Tabii ki 1 Temmuz itibariyle de yaz sezonuna girmiş olacağız. Erdek hattında iki ring olan seferlerimiz 3 ringe çıkacak. Erdek'ten hem Narlı, hem Erdek iskelesinden Avşa Adası'na günde 5 sefer yapılmış olacak. Böylece tatilcilerimiz adaya geçişte büyük bir hizmet görmüş olacak. Temmuz'dan itibaren sefer sayıları arttığında Avşa Adası'ndan günübirlik tatili tatilcilerin geç dönüşü için bir avantaj sağlanmış olacak. Avşa'dan dönüşler saat 21.00'de gerçekleşecek. Avşa'da günübirlik tatilcilerimizin talebi olan bir konuydu aslında adadan erken dönmek. Böylece adadan geç dönüşe de imkan tanınmış olacak.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



Cavidan ünsaş
4.07.2022 08:04:35
Ücret nedir onu da yazsaydınız iyi olurdu

Yahya Doğan
4.07.2022 13:36:43
Bilgilendirme için teşekkürler birde bilet fiyatlarını yazsa idiniz çok daha iyi olurdu.

Anahtar Kelimeler: Adası’ ulaşmak artık kolay
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı