Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Avşa Adasında su sorunu yok

Avşa Adasında su sorunu yok

Marmara ilçesine bağlı olan yaz aylarında nufusu 2 bin 500?den 80 bine kadar çıkan Avşada, denizden alınan suyun içme suyuna dünüştürülüp,

Marmara ilçesi`ne bağlı olan yaz aylarında nufusu 2 bin 500?den 80 bine kadar çıkan Avşa`da, denizden alınan suyun içme suyuna dünüştürülüp, beldeye pompalanmasıyla Avşa`da içme ve kullanma suyu artık sorun olmaktan çıktı.
Projelerinin Türkiye`de ilk ve tek olduğunu söyleyen Avşa`nın Ak partili Belediye Başkanı Cevden Çağlar, su sorunun giderilmesiyle, Avşa`nın çevresinin tamamen değiştiğini söyledi. Açılışı 2010 yılında yapılan projenin 20 milyon TL`ye mal olduğunu açıklayan Çağlar, Bu tesisin kurulması ile Avşa`da ki içmesuyu şebekesi tamamen değişti, mahallelere yeni depolar yaptırdık. Kurduğumuz arıtma tesisine suyu, denizden 850 metre açıktan borularla alıyoruz. Şu anda beldeye günde 4 bin 350 ton su pompalıyoruz. Bin litre deniz suyunun ancak 600 litresini içilecek su haline getirebiliyoruz. 400 litre suyu tuzlu olarak denize pompalıyoruz. Tesisimize bazı ek takviyeler yaparsak, kapasiteyi 10 bin tona çıkartırız. Bu da, Avşa ve çevresindeki tüm adaların su ihtiyacınının karşılanması için yeterli olacak dedi. İçilecek hale getirdikleri deniz suyunun her iki ayda bir Bursa`da halk sağlığı labaratuvarında analiz ettirdiklerini bu zamana kadar hiç bir sorunun çıkmadığını belirten Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, sistemin, yaşanacak olumsuzluğu otomatik olarak mesaj şeklide kendilerine ileterek uyardıklarını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı