Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Avşa arıtma su tesisi hizmete girdi

Avşa arıtma su tesisi hizmete girdi

Yıllardır içme suyu sorunu yaşayan Avşa adası deniz suyu arıtma tesisiyle su sorununu çözdü.

Yıllardır içme suyu sorunu yaşayan Avşa adası deniz suyu arıtma tesisiyle su sorununu çözdü.
Avşa Adası`na İzmir`den helikopterle gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, önce Belediye Başkanı Cevdet Çağlar´ı ziyaret etti.
Bakan Yıldırım, belediye binasında yaptığı konuşmada, en son 4 Temmuz 2009´da milletvekilleri ve Balıkesir Valisiyle birlikte adayı ziyaret ettiğini ve Belediye Başkanı Cevdet Çağlar´la adanın sorunlarını konuştuğunu hatırlattı.
O tarihteki toplantıda, özellikle adanın ulaşım ve yol sorunu ile elektrik direklerinin yer altına alınması konularının gündeme geldiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:
" O gün deniz suyundan arıtma yapacak arıtma tesisinin temelini atmıştık. Bugün hizmete giren arıtma tesisi sayesinde günde 4 bin ton deniz suyunun arıtması yapılıyor. Ama ihtiyaca göre 20 bin ton kapasiteye kadar da çıkabiliyor. Avşa`nın gelecek 40 yıllık su ihtiyacını karşılayacak bir proje. Ayrıca bu tesis, Türkiye´de deniz suyundan arıtma yapan ilk tesis olma özelliğine sahiptir" dedi.
Avşa Belediyesi`nin kaynaklarının 3 bin kişilik nüfusa göre olduğunu, ancak belediyenin Haziran-Eylül aylarında 100 bine yakın kişiye hizmet sunduğunu söyleyen Yıldırım, 1994´te İDO Genel Müdürlüğü görevindeyken,  Avşa´nın İstanbul´la ulaşım sorununu halletmiştik. Belediye Başkanımız, ada için çok güzel hizmetler yapıyor. Bakanlık olarak kendisine her konuda yardımcı oluyoruz diye konuştu.
Bir gazetecinin Mavi Marmara gemisinin daha önce Avşa-İstanbul arasında sefer yaptığını hatırlatarak, geminin son durumunu sorması üzerine Yıldırım, "Mavi Marmara satıldı. Sonrasını biliyorsunuz. Mavi Marmara İsrail´in Aşdot Limanı´nda. Her an oradan alınabilir. Mavi Marmara özel bir şirketin gemisidir. Nasıl değerlendirirler bilemem" dedi.
Yıldırım, belediyedeki ziyaretinin ardından akşam saatlerinde açılışını yapacağı arıtma tesisini inceledi.
Bakan Yıldırım´a, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ve AK Parti Balıkesir milletvekilleri Cemal Öztaylan ve Ayşe Akbaş da eşlik etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli