Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Avşa Yarı Maratonu 11 Haziran’da

Avşa Yarı Maratonu 11 Haziran’da

Avşa Yarı Maratonu, 11 Haziran Pazar günü 10 ülkeden 600 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek.

Bu yıl 3. kez düzenlenecek Avşa Yarı Maratonu’nun tanıtım toplantısı Yenikapı’da bulunan İDO Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. 
Tanıtım toplantısına Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Akif Şencan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Yahya Akduman, İDO Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Filiz Şafak ve Sedoxy Sports Kurucusu Onur Şentürk katıldı. 
Ellerinden gelen desteği vermeye hazırız mesajı veren Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, “Yarı maratonda 10 ülkeden 600 sporcu yer alacak. Buraların kendi iç potansiyel nüfusunun azlığını düşünürsek, bu 600 kişinin gelmesi oranın esnafı için de bölge insanı içinde önemli. Yarışı düzenleyenlere, destek verenlere teşekkür ediyorum. Biz de Türkiye Atletizm Federasyonu olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Bu yarışın içinde her zaman olduğu gibi bundan sonra da katkı sunmaya devam edeceğiz.” dedi. 
Yarı maratonun Avşa için çok önemli olduğuna dikkat çeken Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy’da yaptığı konuşmada “2014 yılından beri başkanlık görevimizi yürütüyoruz. 3 yıl önce yaptığımız toplantıda adalarımızın kalınabilmesi, daha fazla tanıtımının yapılabilmesi için bu gibi etkinliklere olumlu baktık. Bu tarihleri belirledik. Çünkü 10 gün sonra adalarda bu yarışları yapmanın esprisi kalmaz. Sezon başlayacağı için aşırı bir yoğunluk olacak. Bu yarı maratonla adada turizme katkı sağladık. Böyle yarışlar esnaflımız için de bir can suyu. Bu bittikten sonra başka bir Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Ben esnafımızın memnuniyetini gördüm. 600 kişi, Avşa için büyük bir rakam. Ayrıca deprem felaketinden dolayı bir farkındalık koşusu yapacağız. Hayatını kaybedenleri, depremden etkilenen vatandaşlarımızı anacağız. Bu işi el birliği ile yapacağız. İnşallah kazasız, belasız bir maraton olur. Seneye de daha büyük, daha gelişmişini yaparız.” Diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi

 



Anahtar Kelimeler: Maratonu Haziran’
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı