Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Avşa´dan tatilciler mutlu döndüler

Avşa´dan tatilciler mutlu döndüler

Kurban Bayramı tatilinde yüzde 100 doluluk oranına ulaşılan, Marmara´ya bağlı Avşa Adası boşaldı.

 Kışın nüfusu 2 bin 500 olan adada 1 günde 150 bin kişi ağırlandı. Dönüş için yola çıkan sürücüler, yollarda ve feribot iskelesinde uzun kuyruklar oluşturdu.
Yaz aylarında denizi, güneşi, kumu ve gece eğlencesiyle ilgi çeken Avşa Adası´nda, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı. 8 bin yatak kapasitesi bulunan ada da, sadece 1 günde 150 bin tatilci ağırlandı. Kalacak yer sorunu yaşayan tatilciler, satın aldıkları çadırlarda ve parklarda yatmak zorunda kaldı.
Avşa´da tatilcilerin dönüş için yola çıktığını belirten Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, yollarda ve feribot iskelesinde uzun kuyruklar oluştuğunu söyledi. Aksoy, "Bu yıl sorunsuz olarak misafirlerimizi en iyi şekilde ağırladık. İDO 12 deniz otobüsünü sadece Avşa´da görevlendirdi. 

Bunun yanı sıra diğer firmalara ait toplam 10 adet feribot ve arabalı vapur sürekli yolcu ve araç taşıdı. Biz de belediye olarak 30 arkadaşımızı iskelede görevlendirdik. Bu arkadaşlarımız biletlerini önceden alan yolcuları ve araçları sırasıyla deniz otobüsü, feribot ve arabalı vapura binmelerine yardımcı oldular. Buna rağmen çift şerit halinde 1,5 kilometreye yakın kuyruk oluştu. Avşa´ya gelen misafirlerimiz sorunsuz, su problemi olmadan güzel bir tatil geçirdi. Esnafın da yüzü güldü" dedi. Haber : Emir Yıldız



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli