Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Avşaspor: 1 Tayfunspor: 5

Avşaspor: 1 Tayfunspor: 5

Geçtiğimiz hafta lider Bandırma 600 Evlersporu şoke eden futboluyla göz dolduran Avşaspor bu hafta oynadığı Tayfunspor karşısında yaptığı önemli defans hataları ile sahadan 5-1 yenik ayrıldı.

Geçtiğimiz hafta lider Bandırma 600 Evlerspor`u şoke eden futboluyla göz dolduran Avşaspor bu hafta oynadığı Tayfunspor karşısında yaptığı önemli defans hataları ile sahadan 5-1 yenik ayrıldı. 
Özellikle 3-0 biten ilk yarıda ilk golde kaleci Olgun`un zamanlama hatası, ikinci golde ofsayt duraklaması derken, üçüncü golde de yine en geri oynayan defans adamının topa müdahalesi esnasında ters bir hareketle yere düşerek topu ıskalaması ve ardından Hakan`ın kaleyi bulmasıyla Avşaspor adına gerçekten büyük şansızlıklarla dolu bir ilk yarı oldu 0-3.
Bu arada ilk yarıda bir de Tayfunspor adına sayılmayan bir gol vardı. Orta hakem Bilal Gönen önce golü verdi sonra yan hakemine danışarak golü iptal etti. 
İyi bir havada oynan maçı Bilal Gönen, Ercan Akdeniz ve Hamza İldokuz hakem üçlüsü yönetti. Haklı veya haksız ben değerlendiremem ama sahada inanılmaz bir konuşma, tartışma ve de hakeme itirazlar vardı. Bir kere daha bu şekilde oynana futbolla Türk futbolunun ilerlenmesi asla olmaz. Bu gün Avrupa futbolu alt yapılarında oyunculara ders olarak öğretilen konuların başında oyun süresince top dışında hiçbir şeyle meşgul olmayınız, hakem düdüklerini yorumlamayınız, rakibinizle asla tartışmayınız gibi sporcu konsantrasyonunu bozan konulardan uzak kalmaları isteniyor. Yani mesele hakemlerin yanlış çaldığı düdüklerle ilgilenmekten daha çok takım arkadaşlarıyla beraber rakip kaleye topu nasıl taşıyacağız düşüncesi ile ilgilenmeleri isteniyor.
Gelelim maç kadrolarına;
Avşaspor: Olgun, İsmail, Osman, Fuat, Doğancan, Onur, Hakan, Furkan, Hakan Yıldırım, Muhammet, Sercan. Gol: Dk.50 Hakan
Tayfunspor: Murat, Fatih, İsmail Selçuk, Barış, Ümit, Seyhan, Samet, Hakan, Tolga, Özgür. 
Gol: Dk.20, 22 Özgür, Dk. 32 Hakan, Dk.85 Samet, Dk.89 Seyhan.
Oyuna Avşaspor başladı. Karşılıklı ataklarla geçen ilk 20 dakikada kayda değer bir hareket yoktu. Tayfunspor topa daha hakim gözükürken Avşaspor ise uzun toplarla kontra ataklardan bir şeyler bekler bir oyun düzenindeydiler. Ve yapılan seri hatalar sonucu arka arkaya gelen gollerle Avşaspor' un oyun düzenini bozulunca ilk yarı 3-0 gibi açık farklı bir görüntüyle misafir takım Tayfunspor lehine kapandı.
İkinci yarıya Avşaspor iyi başladı. Dakikalar 50.yi gösterirken Hakan'la golünü de buldu ama bu oyununu devam ettiremedi. Bu arada dakikalar 80'i gösterirken bir Tayfunspor atağında kele önünde oluşan bir karambol de Avşaspor kalecisi Olgun tam üç kez topa müdahale ederek harika bir seri kurtarış yaptı ve seyirciden de alkış aldı. Maçın son dakikalarında misafir takım Tayfunspor oyuna ağırlığını koyunca önce Samet dk.85 ve ardından Seyhan dk.89 oyunun sonucunu ilan ettiler 1-5.
Oyuna baktığımızda genç oyunculardan kurulu Tayfunspor takım oyunu olarak daha etkili göründü. Selçuk, Barış, Özgür, Hakan gibi gerçekten oyunda skora koşan oyuncularıyla ben liderliğe oynuyorum der gibiydiler. İyi mücadele ettiler ve de kazandılar, tebrik ediyorum.
Avşaspor' a gelince; Elbette geçtiğimiz haftanın süper oyununu bu hafta izleyemedik ama yine de bir puan mücadelesini gördük diyebilirim. Daha çok bireysel oyunla oyunda başarı arayan Avşaspor yukarıda da dediğim gibi olmayacak hatalar türünden hataları yapınca oyundaki düzenleri de bir şekilde kaybolmuş oldu. Hele hele ikinci yarıya da iyi başlayınca bir şeyler olabilir derken misafir takım fiziki üstünlüğünü oyuna yansıtınca Avşaspor çok istediği ikinci golünü bulamadı ama son düdüğe kadar da amatörce oldukça istekli bir mücadele sergilediler diyebilirim.,
Maça baktığımda kaptan Hakan 90 dakika ileri geri koşarak formasını en fazla terleten oyuncular arasındaydı. İsmail ve Muhammet'te çalışkanlıklarıyla mücadeleyi sürdüren oyuncular olarak öne çıktılar diyebilirim.
Bu maçla ilgili olarak maç sonu aklımda ne kaldı diye soran olursa eğer cevabım, maalesef saha içi tartışmalarla hakemlere olan itirazlar derim.        Haber : Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false