Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Avşaya yardımlar sürüyor

Avşaya yardımlar sürüyor

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi, Avşa Adasında geçtiğimiz ay meydana gelen sel felaketinde ev ve işyerleri zarar gören ailelere eşya ve gıda yardımında bulundu.

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi, Avşa Adası`nda geçtiğimiz ay meydana gelen sel felaketinde ev ve işyerleri zarar gören ailelere eşya ve gıda yardımında bulundu.
Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şube Müdürü Yaşar Yeşil ve dernek gönüllülerinden oluşan 15 kişilik ekip sabah erken saatlerde bir kamyon ve iki araca yüklenen eşyalarla karayolu önce Erdek`e geldi. 
Buradan gemi ile Avşa Adası`na giden dernek görevlileri, adanın iki mahalle muhtarı tarafından iskelede karşılandı. Muhtarlık tarafından daha önceden tespit edilen adreslere çekyat, yorgan ve gıda malzemelerini imza karşılığında teslim edildi.
Mahalle Muhtarı Huzur Üstün, iki mahallesi bulunan ve sel felaketinde en çok zararın yaşandığı Deniz Mahallesi`nde selin izlerini görmenin hala mümkün olduğunu söyledi.
Adada son 12 yılda dört kez ciddi sel afeti yaşadıklarını belirten Muhtar Üstün, sel baskınlarının en büyük nedenini adanın ortasından geçen ve zamanla yatağına evler yapılan Gavur Deresi`nin doldurulmasına bağladı. 
23 Ekim`de yaşanan sel felaketinde 150 ev ile 80 işyerinin büyük oranda zarar gördüğünü ifade eden Muhtar Huzur Üstün, "Ayrıca selde 50 araç da kullanılamaz hale geldi. Selin ardından valilik, AFAT ve Kaymakamlık vatandaşların mağduriyetini ciddi anlamda giderdi. Ancak bu yeterli olmadı. Kimse Yok Mu Derneği`nden yardım istedik. Sağ olsunlar bize yardım ellerini uzattılar. Buradaki ailelere çekyat, yorgan ve gıda getirdiler. Emeği geçenlerden Allah razı olsun, kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.
Vatandaşlar tek tek teşekkür etti
Selde oturduğu evi büyük zarar gören ve eşyaları kullanılamaz hale gelen Nigar Akbaş (65), "Kimse Yok Mu Derneği`nden Allah razı olsun. Bize oturacak koltuk, yorgan ve gıda paketi getirdiler. Zor durumumuzda bize el uzattılar. Kışlık gıdalarımın hepsi gitmiş, bütün eşyalarım dağılmıştı. Yaramıza merhem olan Kimse Yok Mu Derneği`ne teşekkür ediyorum." Dedi.
Zeki Göksu ismindeki ada sakini, sel sularının insan boyun aştığını, can kaybının olmamasının ise büyük şans olduğuna dikkat çekti.  
Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şube Müdürü Yaşar Yeşil ise, 23 Ekim`de Marmara ilçesi ve Avşa Adası`nda büyük bir doğal afet yaşandığını belirterek, "Bu sel felaketi buralara ciddi anlamda zarar verdi. Bizler de Kimse Yok Mu Derneği olarak bu vatandaşlarımıza yardımcı olmak istedik. Muhtarımız bize 18 aile tespit etti. Biz de bu ailelerimize bu vesileyle bir nebze dertlerine derman olmak istedik. İnsanlarımızın yüzünde bu anlamda bir tebessüm bulabilirsek dernek gönüllüleri olarak mutlu oluruz." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı