Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ayağı kırık sahipsiz köpeğe başarılı operasyon

Ayağı kırık sahipsiz köpeğe başarılı operasyon

Evcil hayvanları sahiplenip daha sonra sorumluluğunu taşımayarak sokaklara bırakılan hayvan sayısı özellikle yaz aylarında büyük artış gösteriyor.

Evcil hayvanları sahiplenip daha sonra sorumluluğunu taşımayarak sokaklara bırakılan hayvan sayısı özellikle yaz aylarında büyük artış gösteriyor.
Yaz tatili için bölgemize gelen ve bu süre içinde hayvanı sahiplenen vatandaşlar memleketlerine dönerken hayvanları sokağa terk ediyor.
Terk edilen evcil köpeklerden biri Bandırma Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı ekiplerince bacağı kırık perişan halde bulundu.
Belki bacağı kendisi yola çıkmadan önce kırıldı ve tedavisi masraflı olduğu için sahibi tarafından ölüme terk edildi. Belki de sahibi onu terk ettiğinde sokak yaşamına alışkın olmadığı için araba çarptı kırıldı. Görevliler yaptıkları açıklamada, yavru köpeğin ayağının kırılma nedeni ne olursa olsun bunun adını sorumsuzluk olarak niteledi.
Barınağa götürülen köpek yapılan röntgen çekimiyle arka bacakta Femur denilen uyluk kemiğinin kırık olduğu tespit edildi.
Bandırma Belediyesi Veteriner Hekimlerine destek veren Veteriner Hekim Volkan Göre ve Veteriner Hekim Mustafa Akın tarafından gerçekleştirilen operasyonla köpeğin eski sağlığına kavuşması için ilk adım atılmış oldu.
Bu tür operasyonlarda çok önemli olan röntgen cihazı ve röntgen okuyucu CR cihazını sahipsiz hayvan barınağına bağışlayan yardımsever aile Ertan-Münevver Tulpar çiftine de teşekkür eden Bandırma Belediyesi görevlileri; Her canlının yaşam hakkı vardır ilkesinden devam ederek tüm canlılara yaşam hakkı tanıyacak çalışmaları başarı ile sürdürmeye kararlı olduklarını bildirdi.
Bandırma Belediyesi Sahipsiz Hayvan Barınağı´nda sokak hayvanları ile yaralanmış hayvanların tedavi edilerek, kısırlaştırıldığı ve sahiplendirildiğini kaydeden yetkililer, ?Köpek sahiplenecek vatandaşlarımızın Petshoplardan değil barınağımızda ki hayvanlardan sahiplenmelerini istiyoruz. Sahiplenmeden önce de bir kez daha düşünerek o sorumluluğu taşıyıp taşıyamayacaklarını iyi düşünmelerini öneriyoruz.? diyerek sözlerine eklediler.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli