Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Ayçiçeklerini kuşların talanından korkuluklarla önlüyor

Ayçiçeklerini kuşların talanından korkuluklarla önlüyor

Bandırma’nın kırsal Kuşcenneti Mahallesi’nde üretici Abdullah Ekin, tarlasında hasadı yaklaşan ayçiçekleri kuşların talanından korumak için 20’ye yakın korkulukla 7/24 nöbet tutarak önlemeye çalışıyor. 10 dönüme yakın tarlasındaki

Bandırma’nın kırsal Kuşcenneti Mahallesi’nde üretici Abdullah Ekin, tarlasında hasadı yaklaşan ayçiçekleri kuşların talanından korumak için 20’ye yakın korkulukla 7/24 nöbet tutarak önlemeye çalışıyor. 10 dönüme yakın tarlasındaki ayçiçekleri özellikle karga ve saksağan gibi kuşlardan korumak için korkulukların yanında belirli sürelerde patlayan çatapat da koyan Abdullah Ekin, yoksa bütün emeklerinin boşa gideceğini söyledi. 
Aynı zamanda traktörüyle de gün boyu tarla çevresinde dolaşarak kontrol ettiğini belirten Abdullah Ekin,”Bin bir emek vererek yetiştirdiğim ve tüm kuşların çok sevdiği ayçiçekleri, kuşların talanından korumak için başta çatapat olmak üzere tarla korkuluklarını da tarlanın her tarafına koydum. Başka çarem yoktu. Şimdilik faydasını gördüm ancak ürünü biran önce kaldırmazsam kuşların da korkuluklara alışacağı için yeniden talan etmelerinden korkuyorum.” dedi. 
Haber: Erdem Özcan 
 



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı