Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Aysan, Alevi-Kültür derneğini ziyaret etti

Aysan, Alevi-Kültür derneğini ziyaret etti

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan Alevi Kültür Derneği Erdek Şubesini ziyaret etti.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan Alevi Kültür Derneği Erdek Şubesini ziyaret etti.
Aşure ayı nedeni ile hafta içinde ilçede faaliyet gösteren Alevi-Kültür Derneği`ni ziyaret eden belediye başkanı Aysan burada dernek yöneticileri ile bir araya geldi.
Erdek`te ilk kez gerçekleştirilen Aşure etkinliğine katılan Başkan Aysan, Erdek`te yaşayan dernek yöneticilerinin yanı sıra üyelerle sohbet etti. Alevi Kültür Dernekleri Erdek Şubesi`nin Aşure gününün açılış konuşmasında söz alan dernek başkanı Hacı Yıldırım, "Erdek`te ilk defa gerçekleştireceğimiz Aşure etkinliğine hepiniz hoş geldiniz. Tüm canları saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Canlar öncelikle tutmuş olduğumuz Muharrem Orucu ve Kerbela Yas-ı Matemimiz Hak Katında kabul göre, Muhammet Mustafa ve Ehlibeyt`in şefaatine nail olun. Canlar Kerbela denince aklımıza hemen Mazluk ile Zalim`in, Mümin`in ile Münafık`ın, Haklı ile Haksızın ,Hak  ile Batılın karşılaştığı yer olarak aklımıza geliyor. Yaşanan bu zalimlikler ilk değil son da olmayacak. 1371 yıl önce yaşanan bu katliam ne yazık ki günümüze de zaman zaman karşımıza aklımıza çıkmaktadır. Örneğin Sivas- Maraş-Çorum ve en son 1993 Sivas Katliamları. Canlar Kerbela`dan, Hz.Muhammet`in kurmuş olduğu Dine ve Ehlibeyt`ine saldırıp yok etmek istediler fakat başarılı olamadılar. Günümüzde de Ehlibeyt yolundan gidenlere ve ehlibeyt`i sevenlerine saldırmak ve yok etmek isteyenler var olacak ama yine başarılı olamayacaklardır. Canlar yakın tarihimizde yaşanan Maraş olayları var 24 Aralık 1978`de yaşanan bu vahşeti anlamak o kadar zor ki. Bu Kerbela`ları bir daha yaşamamak için bunlardan ders çıkarmamız lazım.
Canlar sözü fazla uzatmadan sizleri Kerbela ve Maraş şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum. Canlar yapmış odlumuz bu ilk Aşure etkinliğine vermiş oldunuz katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim" dedi.
Saygı duruşunda bulunulup, tüm konuklara aşure tatlısı ikram edildi. Belediye Başkanı Aysan, tatlısını yerken dernek başkanı Yıldırım ile bir süre görüşmesinin ardından, yaptığı konuşmada, mübarek Muharrem Ayı`nın tüm İslam alemine bolluk bereket huzur getirmesini diledi.
"Dayanışmanın, yardımlaşmanın, dostluğun kardeşliğin  simgesi haline gelmiş Aşure günü belki de unutulmaya yüz tutmuş bu çok değerli insani olguların yeniden canlanmasına vesile olmaktadır şeklinde sözlerine devam eden Aysan, "bu vesile ile başta Aşure Günü etkinliğini gerçekleştiren Alevi Kültür Dernekleri Erdek Şubesi Yönetimi ve üyelerine nazik davetlerinden dolayı teşekkür eder. Tüm vatandaşlarımın Mübarek Muharrem Aylarını ve aşure günlerini kutlarım." dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli