Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Aysan, Balıkçıların sorunlarını dinledi

Aysan, Balıkçıların sorunlarını dinledi

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, bu hafta sonu Erdek Balıkçılar Derneği Lokalini ziyaret ederek burada balıkçıların sorunlarını dinledi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, bu hafta sonu Erdek Balıkçılar Derneği Lokalini ziyaret ederek burada balıkçıların sorunlarını dinledi.
Geçtiğimiz gün gerçekleşen ziyarette, beraberinde küçük oğlu Erkal Aysan ile birlikte ilçemiz limanında faaliyet gösteren Balıkçılar Derneği Lokaline gelen Belediye Başkanı, Balıkçılar Derneği Başkanı Ali Demiray ve yönetimi tarafından ağırlandı.
Oğlu ile birlikte sabah yürüyüşünü yaptıktan sonra Balıkçılar Derneği`nin Lokalinde ilçemiz balıkçıları ile bir araya gelen birliktelik çok samimi ortamda geçti.
Dernek Başkanı Demiray`ın, hazırladığı kahvaltılı gerçekleşen toplantıda, Aysan, tüm balıkçılarımızın öneri ve isteklerini dinleyip not alıp, çekek yeri, yapay resifler ve balıkhanede incelemelerde bulundu. 
Balıkçıların istekleri arasında yer alan, belediyeye ait balıkhane ve çekek yerinde yeni düzenleme isteğine olumlu cevap veren Aysan, ilgili birimlere çalışmaların hemen başlatılması talimatını verdi.
Erdek Balıkçılar Derneği Lokalinin yakınına bir zabıta kontrol noktası kurulması ve bu yolla güvenlik, temizlik ve bir sorunun önüne geçileceğinin bilgisini veren Aysan, zabıta müdürlüğünü arayarak gerekli talimatı verdi. 
Kahvaltı sırasında öne çıkan konular arasında, Seyitgazi Tepesi ile Tavşanlıada arasında bulunan doğal balık yuvalarının (resif) deniz dibinde bulunan eski ağlar nedeni ile üzerinin örtülü olduğu ve balıkların üremesine engel olduğu balıkçılar ve dalgıçlar tarafından dile getirildi. Aysan, bu konu ile ilgili olarak Erdek Deniz Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı`na bağlı Bot Komutanlıkları, Erdek Dalış Kulübü ve Balıkçılar Derneği ile ortaklaşa üretilecek bir projeyle bu sorunun ortadan kaldırılabileceğini anlatıp, bu konuda kısa zamanda harekete geçileceğini ifade etti.
Geçtiğimiz yaz aylarında hayata geçirilen yapay resiflere yenilerinin eklenmesi için yeni resif noktalarının belirlenmesi çalışmalarına hemen başlanılması için kendilerine yeni noktalar konusunda öneri getirilmesini isteyen Aysan, balıkçılar için çok önemli çalışmalara imza attığını ve atmaya devam edeceğini dile getirdi.
Aysan`ın, balıkçılarla yaptığı toplantıda küçük oğlu Erkal`ın da konuşulanları dikkatlice dinleyip, babasına sık sık sorular yöneltmesi dikkat çekti.
Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli