Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Aysan, Düzlerin Sit sorununu çözmeye kararlı

Aysan, Düzlerin Sit sorununu çözmeye kararlı

İlçemize bağlı Düzler Mahallesinde yaşayan Yukarı Yapıcı köylüleri 1.derece Sit alanı olan arsalarının nitelik belirlemesi için Belediye Başkanı Hüseyin Aysan devrede.

İlçemize bağlı Düzler Mahallesinde yaşayan Yukarı Yapıcı köylüleri 1.derece Sit alanı olan arsalarının nitelik belirlemesi için Belediye Başkanı Hüseyin Aysan devrede. Beraberinde ilgili birim müdürleri ve Kyzikos kazı ekibi başkanı Yar. Doç. Dr. Nurettin Koçhan ile birlikte Düzler`e giderek durum değerlendirmesinde bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Bursa Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu`nun yeni bir inceleme yapılarak bölgenin rapor edilmesi istemine siyasi irade olarak destek verdi.
Başkan Aysan, Düzler bölgesinde Kamplar yolu`nun deniz bölümünde kalan kısmın 1 derece sit alanından çıkartılarak 3.dereceye yükseltilmesi konusundaki çalışmaların geçtiğimiz yıl Kyzikos kazı ekibi tarafından gerçekleştirilerek kurula sunulmasına rağmen, Bursa Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu`nun yüzeysel incelemeyi yeterli bulmayarak 3 hafta sürecek yeni ve kapsamlı bir inceleme için Kyzikos kazı ekibinin yeniden bir inceleme yapıp rapor edilmesi istemine siyasi irade olarak destek sözü verdi. Düzlerdeki toplantıda konuya muhatap olan Düzler ve Belkıs köylüleri katıldı.
Aysan geçtiğimiz yıl Kyzikos kazı ekibi tarafından yapılan incelemenin yeterli bulunmayarak yeni bir inceleme yapılması isteminin Kyzikos kazı ekibinin çalışma takviminin sona ermesi nedeni ile çıkmaza girdiğini belirtip. ``Bu noktada 3 haftalık yeni bir çalışma programı ve buna bağlı olarak bir bütçe gerekli, bölgemiz milletvekilleri Ahmet Edip Uğur ve M.Cemal Öztaylan ile yaptığımız görüşmeler sonunda gerekli istişareler başlatılmıştır.`` dedi. Aysan ödeneğin sağlanması ile birlikte 3 hafta sürmesi beklenen Düzler Kamplar yolu deniz yönündeki parseller üzerinde yapılacak kapsamlı bir inceleme ile bölgenin 1. dereceden 3. derece Sit alanına dönüştürülerek, bölgedeki arsa sahiplerinin mağduriyetlerinin ortadan kaldırılacağını söyledi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli