Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Aysan: Gölge etmeyin yeter

Aysan: Gölge etmeyin yeter

Belediye meclisinde sayısal çoğunluğa sahip CHP gurubu onayladığı takdirde, ilçenin 1,5 yıl gibi kısa bir sürede Adalet Sarayına sahip olacağı öğrenildi.

Belediye Başkanı Aysan, düzenlediği basın toplantısında, meclisin CHP`li gurubuna yüklendi.
Erdek`te, tarihi Hükümet Konağı binası ile değişik bölgelere dağılmış kamu kurum ve kuruluşları tek çatı altında toplayacak Adalet Sarayı projesine, CHP`li meclis üyeleri onay verdiği takdirde, projenin 1,5 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleşeceği bildirildi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek`te kaymakamlık ve yargı mensuplarının tarihi Hükümet Konağı`nda hizmet vermelerini sona erdirecek, Erdek Adalet Sarayı Projesine, CHP`li üyelerin meclis toplantısında karşı çıkacağını söyleyip, Bandırma`da yapımı devam eden ek cezaevi inşaatlarının tamamlanmasıyla Erdek`teki cezaevinin kapatılacağını, boşalan cezaevinin yerine ilçenin değişik yerlerinde hizmet veren tüm kamu kurum ve kuruluşları bir çatı altında toplamak için Adalet Sarayı yapmayı düşündüklerini söyledi.
Aysan, Bakanlık nezdinde yapılan görüşmelerden olumlu cevap alındığını, ancak projenin kesinlik kazanabilmesi için Mart ayındaki belediye meclis toplantısında onaylanması gerektiğini vurguladı.
Erdek`teki cezaevinin bulunduğu alana Adalet Sarayı yapılması için konu Şubat ayı meclis toplantısında meclise gelmiş ve incelenmek üzere imar komisyonuna gönderilmişti. 5 üyenin görev yaptığı komisyonun 3 üyesi CHP`li olup, çoğunluk bu arkadaşlarda. Komisyonun hazırlayacağı tavsiye niteliğindeki rapor Mart ayında meclise gelecek şeklinde konuşan Aysan, CHP`li üyelerin, Adalet Sarayının yapımını engelleyecek, uzatacak değişik önerilerde bulunacaklarını iddia edip, Türkiye`nin hiçbir yerinde Erdek`te ki gibi fiziki koşulları yetersiz bir Adliye binasının olmadığını belirtti.
Maddi değeri çok yüksek ve kıymetli TIR Garajının bulunduğu alan üzerinde, Adliye Sarayı, Belediye Sarayı ve Hükümet konağı olarak eskiden çizilmiş bir planın olduğunu gazetecilere aktaran Aysan, mevcut cezaevinin bulunduğu yere Adalet Sarayını bakanlığın yapacağını, belediyeden bir kuruş para çıkmayacağını, değeri parayla ölçülemeyen 2000 M2`lik TIR Garajını ise Adalet Sarayı yapılması için neden vereyim ki? sorusu nu sorup, ileri yıllarda bu alan üzerine Erdek Belediyesi`ne çok güzel gelir getirici farklı bir projede kullanmak istediğini belirtip, CHP gurubuna gölge etmeyin yeter dedi.
Başkan Aysan, devam eden açıklamasında şunları dile getirdi: "Belediye ve hazineye ait arsa üzerine kurulan Erdek Cezaevinin bulunduğu alan ile çevresi 2378 M2 olup, belediye olarak 705 M2 arsayı Adalet Bakanlığı`na devrettiğimiz zaman buraya 2000 M2 zemin katlı, kot farkından dolayı, alt katlarında otopark olabilecek modern bir Adalet Sarayı yapılabiliyor. İşte biz, bunun için bu alanı özellikle seçtik. Bu yerin Adalet Sarayı için mükemmel bir yer olacağını düşünüyoruz. Adalet Bakanlığı`nca ilçenin yapısına uygun TİP Proje uygulanacak bina 1-1,5 yıl içinde hizmete hazır hale gelmiş olacak." dedi.
Konunun geçtiğimiz ay meclise getirildiğini ve incelenmek üzere imar komisyonuna havale edildiğini dile getiren Aysan, CHP`li lerin bu bölgeye Adalet Sarayı yapılmasını istemediğini anlattı.
CHP`lilerin, itiraz gerekçesi olarak Erdek`ten Cezaevinin kalkmamasını gösterdiklerini söyleyen Aysan, Bandırma`da ki cezaevinin ek inşaatları tamamlandığı gibi 2014 yılına kadar Erdek Cezaevinin kapatılıp boşaltılacağını, bu konuda Adalet Bakanlığı`nın kararlı olduğunun altını çizdi.
CHP`li üyeler, komisyon da olsun, mecliste olsun Adalet Sarayının TIR Garajı, Cezaevi ve Otogarın tamamı bir bütün olarak ele alınıp yapılması görüşünde ısrarlılar şeklinde konuşan Aysan, CHP`lilerin bu ısrarını sürdürmesi halinde ilçeye daha çok uzun yıllar Adalet Sarayı yapılmasının mümkün olamayacağını aktarıp, mevcut cezaevinin bulunduğu alan da  belediye olarak bakanlığa 705 M2 yer vermek varken, ben bugün paha biçilemeyecek kadar değerli 2000 M2`lik TIR Garaj yerini bakanlığa neden devredeyim ki? dedi.
CHP`li üyelerin ileri sürdüğü tezleri, işi engellemeye yönelik olarak değerlendiren Aysan, CHP`liler bu ısrarlarına devam ederse, fiziki olarak yetersiz tarihi mekan da yıllardır hizmet vermeye çalışan Kaymakamlık makamı olsun, yargı mensupları olsun tüm kamu görevlileri modern bir binada çalışmaktan mahrum kalacaktır. Buna kimsenin hakkı yoktur anlayışını sürdürüyorum." dedi.
Adalet Sarayı`nın yapılmasını istediği yerle ilgili, ilçede görev yapan yargı mensuplarıyla tek tek görüştüğünü ve hepsinin de projeye destek verdiğini kaydeden Aysan, özellikle Cumhuriyet Başsavcısı Ö. Faruk Yurdakul`a desteğinden dolayı teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli