Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Aysan, Kastri sorununu çözmeye kararlı

Aysan, Kastri sorununu çözmeye kararlı

Geçmiş dönemde Kastri Bölgesinde 18.madde uygulamasının yargıdan dönmesi üzerine Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, sorunu çözebilmek için çok geniş kapsamlı çalışma başlattı.

Geçmiş dönemde Kastri Bölgesi`nde 18.madde uygulamasının yargıdan dönmesi üzerine Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, sorunu çözebilmek için çok geniş kapsamlı çalışma başlattı.
Geçmiş dönemde, Kastri Bölgesinde uygulanan 18. maddeden dolayı, oluşturulan arsaların karmaşık ve pürüzlü olduğunu ancak vatandaşlara en kısa zaman içerisinde müjdeli haberi vereceklerini açıklayan Başkan Aysan, mevcut yerel yönetim yeni çözüm yolları üretmemesi halinde bir önceki yerel yönetim tarafından uygulama kapsamında vatandaşlara satılan arsalardan elde edilen 3.5 milyon TL tutarında geliri iade etmek zorunda kalacak" dedi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, bu kapsamda şehir planlamacısı ve mimar Şuayip Ateş, plan müellifi harita mühendisi Nuray Gürsoy, meclis üyeleri, belediye danışmanları ve imar işleri personelinden oluşan grubun çalışmalarına devam ettiğini belirtip, "Geçmiş dönemden gelen Kastri Bölgesi sorununu bir an önce çözerek gerekli düzenlemelerin yapılabilmesi için sık sık toplanıyoruz. 18. Madde uygulaması nedeni ile Mahkemenin verdiği karar çerçevesinde yapmamız gereken düzenlemeler ile ilgili çalışmalara başladık. Büyük çoğunluğunu elden geçirdik. Ancak sorun çok büyük, konu çok pürüzlü olduğu için sonuca ulaşmak zaman alıyor. Biz bir an önce sonuca ulaşmak için sıkı çalışıp vatandaşlarımızın bekledikleri müjdeli haberi kısa sürede vereceğimizi ümit ediyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı