Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Aytekin: ?Ekonomik İstikrar Kalkanı´ paketinin yetersizliğine dikkat çekti

Aytekin: ?Ekonomik İstikrar Kalkanı´ paketinin yetersizliğine dikkat çekti

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, ?Küçük esnaf ve vatandaşların faturaları ne olacak??

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, yazılı bir açıklama yaparak, yüz binlerce insanın merak ettiği soruyu Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´a sordu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Korona Virüs Pandemisine karşı açıklanan tedbirleri değerlendiren Aytekin, alınan tedbirlerin içerisinde kepenk kapatan küçük esnafın borçlarının ve eve kapanması istenen vatandaşın faturalarının olmamasının can yakıcı bir eksiklik olduğunu ifade etti.
Aytekin, açıklamasını şöyle sürdürdü: ?Tüm dünyada kitlesel ölümlere sebep olan Korona virüs´e karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye´nin alacağı tedbirleri açıkladı. Bu tedbirlere baktığımızda ilk bakışta göze çarpan sanayicinin ve inşaatçıların ağırlığı oldu. Yani tedbir paketinin 10. maddesinde şöyle bir ifade var: 500 bin liranın altındaki konutlarda kredilendirilebilir miktarını % 80´den % 90´a çıkartacak, asgari peşinatı % 10´a düşüreceğiz. Allah aşkına, bu neyin tedbiridir? Bunu buraya hangi müteahhit koydurmuştur? Ülke olarak, herkesi zorunlu olmadıkça evden çıkmamaya çağırıyoruz. Ama bu kadar insanın evde kaldığı süre boyunca nasıl geçineceğine dair en ufak bir katkı vermiyoruz. Gıda, temel ve tıbbi ihtiyaçlara dair bir destek yok. Bireysel faturalara dair bir erteleme yok. Eve kapattığınız küçük esnafın kirası, stopajı, vergisi aynen devam ediyor. Onlara ilişkin en ufak bir düzenleme yok. Beyannamelerin derhal ertelenmesi gerekiyor. Bu salgın geçer, ama gerçek anlamda ekonomik tedbirler alınmazsa ülkemiz maalesef tarihte eşi görülmemiş bir krize girer.?
CHP´li büyükşehir belediyelerinin vatandaşların su borcunu ertelediğini, kapalı sayaçları aktif hale getirildiğini açıklayan Aytekin, ?Biz bunu ulusal bir eylem planı olarak görmek isterdik. İnsani bir ihtiyaçtır. Ve insan hayatını kasteden küresel bir salgın vardır. Beklerdik ki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de borçları ertelesin. Ama BASKİ kalktı, ben borcumu tahsil ederim dedi, bunun için vezneye kadar gelmeyin, ben size mobil araç gönderirim diye mesaj attı. Allah aşkına bu mudur mücadele?? diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false