Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Aytekin, Balıkesir ziyaretini değerlendirdi

Aytekin, Balıkesir ziyaretini değerlendirdi

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, hafta sonu Balıkesir’de yaptığı ziyaretlerde vatandaşları dinledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, hafta sonu Balıkesir’de yaptığı ziyaretlerde vatandaşları dinledi. 
Edremit, Sındırgı ve Altıeylül ilçelerinde saha çalışması yapan Aytekin, “Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vatandaşı enflasyonun altında ezdirmediklerini söylüyor. Gerçeklikten kopmuş, vatandaştan haberi olmayan AKP’nin kendilerine özgü bakanı hayal aleminde yaşıyor. Gerçek şu, vatandaş enflasyonun altında can çekişiyor. Yeni evli çiftler ikinci el eşya dükkanından ev diziyor. Üretici ise hasat zamanı yok pahasına ürünü topluyor. Bakan kapattığı gözlerini açıp sokağa çıkarsa gerçeği görecek.” dedi. 
Meclisteki çalışmaların ardından, esnaf ve kırsal mahalle gezilerini sürdürdüklerini, bu kapsamda Altıeyül’e bağlı Ortamandıra, Dallımandıra, Aliağa, Sarıalan ve Sındırgı’ya bağlı Taşköy ve Umurlar kırsal mahallelerinde mahalle sakinlerinin sorunlarını yerinde gördüklerini, Edremit Akçay’da esnaf ziyareti yaptıklarını söyleyen Milletvekili Aytekin, “Balıkesir’deki üreticilerimiz de AKP’nin mağduru. Girdi maliyetleri, en büyük dertlerin başında geliyor. Üretici ürünü üretemiyor, süt üreticisi zaten perişan.” dedi. 
Büyükşehir’in ilçe belediyesi ile çatışmasının sonucu olarak kırsal mahallelere hizmet gelmediğini, Altıeylül’e bağlı Ortamandıra da ise yol olmadığını öne süren Aytekin, “Bu kırsal mahalle yakın zamanda bir şehit verdi. Devlet erkanı bizim yürüdüğümüz bu yolda yürüdü. Yol yok, çocuklar çamur içinde geziyor. Hiç mi utanmadınız diye sormak zorundayız.” diye konuştu. 
Kırsal mahallelere belediye otobüslerinin ulaşmadığını, konuyu ilgililere aktardıklarında, ilgililerin Balıkesir’in 1000 kırsal mahallesi var hangi birine yetişelim dediklerini aktaran Aytekin, “Eğer durum böyleyse vahim. Yapacaksınız, yapmak için o koltuklardasınız. Vatandaş sizi ülke ülke seyyar pilav arabası gibi gezin diye seçmedi. Çocukları mağdur eden yine bunlar. Taşımalı sistemle köylerden öğrencileri toplayıp, okullara götürüyor. Çocuk sabah 6,5’ta kalkıyor, saat 08:00’de ders başı var. Servis çocukları erkenden toplayıp, okula götürüyor. Sonra başka hattaki kırsal mahalle çocuklarını getiriyor. Çocuklar ders saatine kadar bekliyor. Öğlen de 3,5’ta eğitim bitiyor. Çocuk, akşam karanlığında evine geliyor. Güneş doğmadan gidiyorlar, güneş battıktan sonra geliyorlar. Ve buna eğitim diyorlar.” dedi. 
Akçay’da yapılan ziyarette girdikleri 2. el eşya dükkanı sahibinin kendilerine acı bir gerçeği paylaştığını söyleyen Milletvekili Aytekin “Yeni evli çiftlerin 2.el eşya alarak evlerini dizdiğine bolca tanık oluyoruz diyor. Düşünün, hayatınızı birleştiriyorsunuz, en mutlu anlarınızı yaşıyorsunuz, evinize çıkıyorsunuz ama paranız yeni eşyaları almaya yetmiyor. İkinci el eşya ile ev diziyorsunuz ve AKP’nin gözleri kapalı bakanı enflasyonun altında vatandaşı ezdirmiyoruz diyor. Ezilmeyen sadece bakan ve saray soyluları. Lale devrini yaşıyorlar, sokakla hiçbir şekilde alakaları yok, gerçeklere karşı hala gözleri kapalı. AKP iktidarı vatandaşın cebine göz diken yegane dış güçtür. Bu iktidardan kurtulduğumuz gün ülkenin refah bayramı olacaktır.” diyerek sözlerine ekledi.

Haber Merkezi
 



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı