Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Aytekin, İzmir Balıkesirliler Derneği’ni ziyaret etti

Aytekin, İzmir Balıkesirliler Derneği’ni ziyaret etti

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, İzmir’de Balıkesirliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, İzmir’de Balıkesirliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. 
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’la birlikte İzmir’deki Balıkesirlilerle bir araya gelen Aytekin, hemşerilerinin sorunları dinledi. Dernek Başkanı Erkan Uzun ve dernek üyelerinden bilgi aldı. 
Ziyarette, hemşerileri ile buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Milletvekili Aytekin “Fakat çok fazla sorun var özellikle deprem sonrası ortaya çıkan mağduriyetler Bakanlık tarafından giderilmemiş ve Bakanlık topu belediyelere atarak işi yapmak istememiş. İzmir’deki hemşerilerimiz dertli. Sorunlarına bir an evvel çözüm bekliyor.” diye konuştu. 
İzmir’de yaşanan depremde özellikle Bayraklı’da hasarlı binalarda oturanların evleri yıkıldığını, bugün ise insanların hala evsiz olduğunu dile getiren Aytekin “Depremin o sıcak saatlerinde canla başla çalışırken, belediyelerimizin insanların barınması için kurduğu çadırlar, AFAD tarafından söküldü. Buraya biz çadır kurabiliriz, belediyeler kaldırsın denildi. Halbu ki hepsi aynı amaca hizmet ediyordu. Kurulu çadırlar kalktı, yerine AFAD aynı çadırları kurdu. Tek fark çadırların üzerinde AFAD yazması oldu. Depremin olduğu dönemde, bir diğer sorun ise Covid’li yurttaşlarımızın sorunu oldu. Güvenli bir yerde karantinaya alınmaları gerekirken, yetkililer insanları hasarlı binalarına gönderdiler göz göre göre ölüme sevk ettiler. Hemşerilerimizin yıllardır yaşadığı, dişinden tırnağından arttırarak başını sokmak için yaptığı yatırımlar bir depremle yerle bir oldu. 8 katlı binalar yıkıldı. Yeni yapılan binaların risk sebebiyle 5 katlı olacağı bildirildi. Hemen yanlarında ise gökdelenler yükseliyor. İnsanlara 70 metrekare ev veriyorlar. 4 kişi bu evlere nasıl sığacak bilen yok. Halkına 80 metrekare evi çok görenler, Amerika’da 210 milyon dolara gökdelen dikiyorlar. Dillerinden ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözleri düşmüyor ama insanlar çaresizliğe sevk edilirken, kendileri insanların sorunlarını çözmek yerine gidip gökdelen dikiliyor. İzmir dahil olmak üzere Türkiye’nin her yerindeki hemşerilerimizin yanındayız. Onların dertlerini gündeme getirmeye, sorunlarını çözülünceye kadar takip etmeye devam edeceğiz. Başkanımız Erkan Uzun nezdinde, tüm hemşerilerimize bir kez daha sıcak ev sahipliği için teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli