Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Aytekin, kırsal mahalle sakinlerinin su faturalarına isyan etti

Aytekin, kırsal mahalle sakinlerinin su faturalarına isyan etti

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, kırsal mahalle ziyaretlerini sürdürüyor.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, kırsal mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. 
Geçtiğimiz hafta Savaştepe, Manyas, Havran, Edremit, Balya ve Karesi’ye bağlı kırsal Şamlı Mahallesi’ni ziyaret eden Aytekin, vatandaşlara gelen su faturalarına dikkat çekti. 
Balıkesir’de üreticinin de, hayvancının da kan ağladığını, su faturalarının almış başını yürüdüğünü belirten Aytekin, “Kırsal mahalle sakinlerinin dağdan imece usulü getirdiği suya sayaç takan BASKİ, şimdi faturaları gönderiyor. 800 ila 2400 TL arasında değişen su faturaları insanların belini büküyor. Halk hayvanlarına, tarlalarına su vermekten imtina ediyorlar. Bu faturaları göndermekten utanmadınız mı?" diye seslendi. 
Ziyaret ettikleri her yerde bir dokunduk bin ah işittiklerini dile getiren Aytekin, devamında şöyle konuştu: “Balıkesir Büyükşehir yasasının mağdurudur. Hizmet gelirken her türlü bürokrasiyi işletenler konu faturalar olunca anında göndermeye başlamışlar. Kırsal mahalle halkına 1200 lira fatura geliyor. Bu insanlar hayvanlarına tarlalarına su veriyorlar. Birileri ucuza suyu, mazotu kullanıyor ama iş vatandaşa gelince Balıkesir merkezdeki bir mahalleden farksız tarifelere maruz kalıyorlar. Bu Allah'tan reva mıdır? Şamlı’da gördük ki, aynı tarlanın içinde sulama kanalıyla sulanan yere ayrı fiyatlandırma yapılıyor, kanal dışı kalan alana ayrı fiyatlandırma yapılıyor. Balıkesir bu bütünşehir saçmalığının bedelini en acı şekilde yaşıyor. Yakında emlak vergileri de gelecek. Kırsal mahallelerde yollar bozuk, mezarlıklara giden yolları olmayan nice mahalle var. Hizmeti yapmak yerine nasıl vergi alırız, nasıl halka faturayı keseriz derdine düşmüşler.” 
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı