Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Aytekin, sağlıkçılara yapılan şiddetin durdurulmasını istedi

Aytekin, sağlıkçılara yapılan şiddetin durdurulmasını istedi

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Edremit Devlet Hastanesi’nde görevli Op.Dr. Hüseyin Kara'nın bir hastaya geç randevu verdiği için, hastanın yakını tarafından şiddete uğramasına sert tepki gösterdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Edremit Devlet Hastanesi’nde görevli Op.Dr. Hüseyin Kara'nın bir hastaya geç randevu verdiği için, hastanın yakını tarafından şiddete uğramasına sert tepki gösterdi. 
Doktorları numarataj sistemiyle randevu vermeye sevk eden sistemin, doktor yetersizliği olan hastanelerde sağlıkçıları hedef haline getirdiğini ifade eden Aytekin "Doktor sayıları yetersiz, hastanelerde uzun kuyruklar var. Sağlık Bakanı meslektaşlarının istifa etmesine, yurtdışına gitmek zorunda kalmasına sessiz kalıyor. Bir yandan da performans sistemi devam ediyor. Hastalar e-devletten, e-nabızdan, telefondan ve hastaneye gelerek randevu alıyor. Bir doktorun bir hastaya bakması için 3 dakika gibi bir süre öngörülüyor. Bu sistemi, meslektaşlarını köle gibi gören Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kurdu. Meslektaşlarını korumak yerine kendilerine yönelik şiddet olaylarına ise sadece tweet atarak cevap veriyor. Bu şiddet olaylarının bir numaralı sorumlusu bizatihi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dır." dedi. 
Yaşanan son saldırılardan birinin Edremit’te yaşandığını belirten Aytekin, “Edremit Devlet Hastanesi’nde görevli Op.Dr Hüseyin Kara'nın bir hastaya geç randevu verdiği için, hastanın yakını tarafından şiddete uğramasına kabul edilemez bir insanlık dışı bir olaydır. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında yine aynı hastanede görevli Dr. Nurcan Özaslan saldırıya uğramış ve parmakları kırılmıştı. O gün de tepki gösterdik bugün de gösteriyoruz. Sağlıkçılar şiddete uğrarken, Sağlık Müdürlükleri olaylara kayıtsız kalıyor. Davalara müdahil olmuyor. Sağlıkçılar uğradıkları saldırılara kendini koruma psikolojisiyle tepki vermeye kalksa anında açığa alınıyor, haklarında işlem yapılıyor. Cimer'e kendileriyle ilgili şikayet iletildiğinde haklı haksız durumuna bakılmaksızın kendilerinden savunma yapmaları isteniyor açığa alınıyor. Ülkede doktorlar yaşanan  şiddet olaylarından, hak ettikleri maaşı alamadıklarından dolayı göç etmek istiyor. Dil kurslarında doktorlara özel sınıflar açılıyor. Pandeminin ilk dönemlerinde balkonlardan  doktorları alkışlıyorlardı.  Doktorlar gidiyor ülke nitelikli göç veriyor. Eserinizle gurur duyun Sayın Koca. Şimdi kendi kendinizi avuçlarının patlamasına alkışlayabilirsiniz.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı