Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Aytekin, üniversite öğrencilerine seslendi

Aytekin, üniversite öğrencilerine seslendi

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Bandırma’da gençlere ilişkin vaatlerini üniversitelilerle paylaştı.

1 yıl içinde yurt sorununu çözeceklerini iddia eden Aytekin, beraberindeki heyetle birlikte gece geç saatlere kadar saha çalışması yaparak, Bandırmalı seçmenden destek istedi. 
Aytekin, seçim ziyaretleri kapsamında Bandırma’daydı. Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak ve çok sayıda partili tarafından karşılanan Aytekin, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte, balık hali esnafı başta olmak üzere Cumhuriyet caddesindeki kafeleri de ziyaret ederek seçmenden destek istedi. 
Esnaf ziyareti kapsamında Cumhuriyet caddesindeki işletmeleri ziyaret ederek vatandaşları dinleyen Aytekin, daha sonra kafelerdeki gençlerle buluşarak vaatlerini anlattı. 
1 yıl içerisinde yurt sorununu çözeceklerini iddia eden Aytekin “Bugün Bandırma’yı daha güzel görüyoruz. Daha umutlu görüyoruz. Ziyaretlerimiz sırasında esnafımıza hayırlı işler dileklerimizi ilettik. Ardından üniversiteli arkadaşlarımız, genç arkadaşlarımız bize gelip yurtlardaki sorunlarını ve ev kiralarındaki fahiş durumu anlattı. Yurt sorunu, özetle barınma sorunu bu ülkenin temel sorunlarından birisidir. Açılan yurtlar, ihtiyaçların çok çok altında kalmıştır. Yurt demek, yatak kapasitesi demek değil. Yurtlar adı üstünde bir yaşam alanıdır. İçerisinde sosyal olarak zaman geçirilen alandır. Bu alanı yatak sayısıyla sınırlamak gençliğin en temel sorunu olan barınma sorununu anlayamamaktır. 1 yıl içerisinde bu ülkede yurt sorunu diye bir şey olmayacak diyoruz. Yine bildiğimiz üzere KYK yurtlarında bir yemek sorunu birçok yerde devam ediyor. Yurtlarda ücretsiz, sağlıklı, doyurucu ve her şeyden önemlisi lezzetli yemek vereceğiz. Bahar şenlikleri geri gelecek. KYK borçlarının faizlerini silecek, anapara ödemeleri ise taksitli, faizsiz ve işe başladıktan sonra olacak. Açacağımız istihdam ofisleri ile yüksek yetenek inşası başlayacak. Özetle üniversitelinin düşüneceği tek şey vizesi finali olacak.” diye konuştu.   Haber Merkezi
 



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı