Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Aytekin’den Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu teklifi

Aytekin’den Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu teklifi

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, TBMM Başkanlığı’na sunduğu dilekçe ile ‘uyuşturucu ile mücadele komisyonu’ kurulmasını teklif etti.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, TBMM Başkanlığı’na sunduğu dilekçe ile ‘uyuşturucu ile mücadele komisyonu’ kurulmasını teklif etti. 
Aytekin, araştırma önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Uyuşturucu madde bağımlılığı Türkiye’nin kanayan yarasıdır. Bulunduğu jeopolitik konum gereği küresel uyuşturucu trafiğinin geçiş güzergâhında yer alan Türkiye, uyuşturucu bağımlılığı konusunda da ciddi sorunların yaşandığı bir ülkedir. Genel yaş gruplarında 9 yaşına kadar indiği tespit edilen uyuşturucu madde kullanımı, 3 milyon insanın hayatını etkisi altına alan ülke çapında büyük bir sorundur. Avrupa Birliği’nin desteğiyle yürüyen, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) projesinin çıktılarına bakıldığında 15-16 yaş arasında esrar dâhil olmak üzere hayatında bir kez uyuşturucuyu deneyenlerin oranı % 1.5 olarak ifade edilmektedir. Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Suçla Mücadele Dairesi verilerine göre Türkiye uyuşturucuya bağlı ölümlerde Avrupa birincisidir. Son zamanlarda çeşitli kişilerin yaptığı beyanlarda dünyanın birçok ülkesinden Türkiye’ye uyuşturucu sevkiyatı yapıldığı ifade edilmektedir. Bu iddiaların her yönüyle araştırılması yetkililerin asli görevidir. Yapılan operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirilmiş olsa da yurttaşların aklında “peki ya yakalanamayanlar?” sorusu kalmaktadır. Ülkemizde özellikle kimyasal uyuşturucu formu olan “metamfetamin” maddesi hızla yayılım göstermekte, maddenin verdiği zararlar aileleri de ciddi şekilde mağdur etmektedir. Balıkesir ili Edremit ilçesinde bu maddenin yarattığı mağduriyetler son 3 ayda sıklıkla ülke gündemine düşmüştür. Uyuşturucu parası bulamadığı için ailesini katleden bağımlı, bağımlı bireyini kurtarmak için şehir merkezinde eylem yaparak sesini duyurmak isteyen gelin ve kayınvalidesi haberleri yalnızca bunlardan iki tanesidir.”                       Haber Merkezi
 



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu