Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık 19 Mayıs ruhuna sahip çıktı

Ayvalık 19 Mayıs ruhuna sahip çıktı

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Ayvalık´ta gün boyu çeşitli organizasyonlarla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Ayvalık´ta gün boyu çeşitli organizasyonlarla kutlandı.
Kutlamalara Ayvalık Kaymakamı N. Kemal Nazlı, Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´in yanı sıra ilçe protokolü ve çok sayıda genç kutlamalara katıldı.
Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´a çıkışının 97. yıl dönümü olarak kutlanan spor bayramı, Sabah 09.00´da Ayvalık Belediyesi Şehir Bandosu önderliğinde, Ayvalık Marina önünden Cumhuriyet Meydanı´na yapılan kortejle başladı. Burada yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cem Hamzaoğlu Atatürk Anıtı´na çelenk sundu.
Günün anlam ve önemini konuşmasını yapan Hamzaoğlu, hazırlamış oldukları Gençlik Haftası programını da dinleyicilere aktardı.
Rio de Janeiro´da yapılacak olimpiyatlara gitmeye hak kazanan Milli Atlet Mert Atlı ?´Ay-yıldızlı´´ bayrağı göndere çekti. AYFOLK Ayvalık Folklar Araştırma Derneği tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisinin ardından, meydanın yola bakan kısmından dev ?´Türkiye Bayrağı´´ açıldı.
İkinci kutlama yeri Ayvalık Anadolu Lisesi´nde kutlamalarda öğrenciler şiir ve müzikteki yeteneklerini gözler önüne serdi. Belediye bandosu eşliğinde marşlar söylendi. Yarışmalarda başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.
Akşam saatlerinde gerçekleştirilmesi beklenen Serhan Savaşkan Gençlik Konseri, Hakkari´den gelen 4 şehit haberi nedeniyle iptal edildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı