Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık, Ata´sını 84. kez karşıladı

Ayvalık, Ata´sını 84. kez karşıladı

Atatürk´ün Ayvalık´a gelişinin 84. yıldönümü törenle kutlandı. Atatürk´ün kente giriş yaptığı güzergâhı izleyen kortejin, vatandaşların alkışları eşliğindeki yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanında yapılan tören düzenlendi.

Ayvalıklılar, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gösterdi.
Program Karayolları 29. Şube Şefliği bahçesinde başladı. Belediye Bandosu ile Bayrak ve Flama taşıyan öğrencilerin öncülüğünde, Şube Şefliğinin önünden Atatürk´ün Ayvalık´a giriş yaptığı güzergâh takip edilerek Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyüş yapıldı.
Dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıyan öğrenciler ve protokol, vatandaşların alkışları ve Ayvalık Belediye Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde yürüdü. Ayvalıklılar, bayraklar ve Atatürk resimleri ile donattığı evler ve sokaklarda, korteji alkışlarla karşılarken, çok sayıda Ayvalıklı pencerelerinde ve kapı önlerinde bekleyerek geçit törenini izledi.
Abdülvahit Sağlam İlkokulu öğrencileri okul önünde bayraklar ve ?Hoşgeldiniz´ yazan dövizler, Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Osman Seyfi Yarım ise beraberinde 84 yıl önce Ata´yı karşılayanlar arasında yer alan 91 yaşındaki Fikret Hasan Molvalı ve 95 yaşındaki Mehmet Kazmacı ile Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu, Belediye Başkanı Rahmi Gençer´e verdiği birer buket çiçek ile 13 Nisan Caddesi´nden geçen korteji karşıladı. Palabahçe´ye dev Türk Bayrağı asılırken bazı vatandaşlar, Atatürk´ün resimlerini tuttu. Kortej, Atatürk´ün geldiği yolu izleyerek Cumhuriyet Meydanı´na geldi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Ayvalık sını karşıladı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli