Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ayvalık Balıkçı Barınağı yapım süreci hızlandı

Ayvalık Balıkçı Barınağı yapım süreci hızlandı

Ayvalık´ta 56 özel, 10 gezi, 14 profesyonel balıkçı ruhsatlı teknenin şiddetli rüzgar nedeniyle tamamen zarar gördüğü ve 50 milyon lira maddi hasarın oluştuğu afet sonrasında, ilçeye acil olarak balıkçı barınağı yapılması konusundaki girişim sonuç verdi.

Ayvalık´ta 56 özel, 10 gezi, 14 profesyonel balıkçı ruhsatlı teknenin şiddetli rüzgar nedeniyle tamamen zarar gördüğü ve 50 milyon lira maddi hasarın oluştuğu afet sonrasında, ilçeye acil olarak balıkçı barınağı yapılması konusundaki girişim sonuç verdi.
Ayvalık´ta, önümüzdeki hafta Perşembe günü üst düzeyde gelecek olan heyetle birlikte, balıkçı barınağının yapımıyla ilgili süreç hızlandı.
Ayvalık´ta, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 4. Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Karayel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü başmühendis Alev Gündüz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Hikmet Memiş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşımı ve Liman İşletmeleri Şube Müdürlüğü temsilcisi Gökhan Uçdı, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Sabri Erol, Ayvalık Liman Başkan Vekili Merve Kırdır, Ayvalık Belediyesi meclis üyesi Ali Jale, Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Müdürü Güney Ulus, Ayvalık S.S. Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İsmail Güran ve Ayvalık Patriça S.S. Tur Kooperatif Başkanı Muammer Küçük ile zarar gören tekne sahiplerinin bir araya geldiği toplantı Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi´nde gerçekleştirildi. Toplantıda, barınağın yapılacağı yer konusunda görüş birliğine varıldı.
Balıkesir Büyükşehir İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Hikmet Memiş, Ayvalık Belediyesi´nin 1/5000´lik revizyon çalışmalarına devam edildiğini hatırlattı. Memiş, ?Tarım görüşlerini de Tarım ve Orman Bakanlığı kurulundan bekliyoruz. Pandemi bittiğinde ilk kurulda tarım görüşleri alınıp planlama çalışmalarına başlayacağız. Bu da bizim için büyük şans. Çünkü bu yer seçimi ile 1/5000´liklerde liman ve balıkçı barınakları işleme şansımız, böyle bir avantajımız var? dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 4. Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Karayel, ?Ayvalık Belediyesi´nin yazısında 2 bin üzerinde tekne olduğundan bahsediliyor. Dolayısıyla burada bir ihtiyaç olduğuna dair bir kanaat var. Biz de bakanlığımızın alt yapı müdürlüğüne 23 Mart günü bir yazı ile belirttik. Üç alternatif çalışma yapılmış, harita üzerinde kroki ile belirlenerek ve bakanlığımızın ilgili genel müdürlüğüne iletilmiştir. Olaydan sonra vali beyin talimatıyla bölge müdürlüğümüzle tekrar görüşülüp iletildi. Bakanlığımızın yetkilileri Perşembe günü Ayvalık´ta olacaklar. Bu alternatifler üzerinden ya da yeni bir durum varsa onu konuşabiliriz. Buradan hızlı bir şekilde yol haritası çizebileceğimizi düşünüyoruz. Son kararı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü verecek. Onlar da haftaya gelecek? diye konuştu.
Ayvalık Belediyesi meclis üyesi ve tekne sahibi Ali Jale, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Ayvalık Liman Başkanlığı´na başvuru yapılarak, Ayvalık Belediyesi tarafından resmi sürecin başlatıldığını hatırlattı.
Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı 4. Bölge Başmühendisi Alev Gündüz, sunumda iki alternatif hakkında bilgi verirken ?Yat limanının sırtına dayanarak çıkılabilecek bir mendirek ile Yunus Emre parkının ön kısmı iki alternatif olarak gündüz üzerinde durulan noktalar. Şehir trafiğine girmemek açısından iki nokta çok uygun.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli