Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ayvalık Belediye Başkanı Gençer, ?Yılın Çevre Dostu Belediye Başkanı? seçildi

Ayvalık Belediye Başkanı Gençer, ?Yılın Çevre Dostu Belediye Başkanı? seçildi

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Atatürk Koruluğu Mesire Alanı projesi ile Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği tarafından ?Yılın Çevre Dostu Belediye Başkanı? ödülüne layık görüldü.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Atatürk Koruluğu Mesire Alanı projesi ile Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği tarafından ?Yılın Çevre Dostu Belediye Başkanı? ödülüne layık görüldü.
5 Haziran Dünya Çevre Günü´nde hizmete açılan Ayvalık Belediyesi Atatürk Koruluğu Mesire Alanı projesi, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´e ödül getirdi. Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği (2008-2018) 10. yıl Yerel Yönetimler Çevre Projeleri Değerlendirme Etkinliğine, Atatürk Koruluğu Mesire Alanı projesi ile katılan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, proje değerlendirme kurulunun incelemesi sonucunda ödüle layık görülerek ?Yılın Çevre Dostu Belediye Başkanı? seçildi.
Ödül Törenine; Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve eşi Yasemin Gençer, Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Belediye ve Birlik Meclis Üyeleri Fahri Güren, Salman Kayran, Mehmet Ali Tuncer, ev sahibi Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´nın yanı sıra 30 birlik üyesi belediyenin 20 belediye başkanı katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Cahit İnceoğlu, amaçlarının belediyeleri yarışmak olmadığını, bilgi ve deneyimleri paylaşmak olduğunu söyledi.
Başkan Gençer´in ödül plaketini, Başkan Yardımcısı Gökay Bacan aldı. Bacan ödülü 1 Aralık Cumartesi günü Edremit Ramada Resort Kazdağları Otel´de düzenlenen törende, Çan Belediyesi eski Başkanı ve CHP Çanakkale eski Milletvekili Ali Sarıbaş´ın elinden aldı.
Ayvalık ile Cunda Adası arasında kalan Lale Adası üzerinde, Ayvalık´a 7 km, Cunda Adasına 2 km mesafede yer alan, 20 yaş ve üstü 350 adet fıstık çamı ağacının bulunduğu Ayvalık Atatürk Koruluğu´nun batı tarafında, yaklaşık 9.300 metre karelik arazide oluşturulan Atatürk Koruluğu Mesire Alanı projesi, Ayvalık´ın yeni nefes alma alanı olması nedeniyle önem taşıyor. Mesire Alanının ön tarafı ahşap çitle çevrili olup aydınlatma düzeni yer alıyor. Doğal taş kaplamalı yürüme yolları, büfe ve 1´i engelli, 3 adet tuvaleti bulunuyor. Piknik alanı, çam ağaçlarının arasında 11 barbekü, 90 adet ormancı masası ile düzenlendi. Mesire alanının ön ve yan tarafında otopark olarak kullanılabilecek bir bölüm var. Bekçi kulübesinin de yer aldığı alanda çocuklar için oyun alanı, doğada spor tapma keyfi yaşatacak 4 adet spor fitness aleti bulunuyor. Belediye Duba Plajına ise 500 metre mesafede bulunan Atatürk Koruluğu, denize sıfır konumu, çam ağaçları arasında olması gibi özellikleri ile kısa sürede en yoğun talep gören noktalardan birine dönüştü. Atatürk Mesire Alanı, yüksek ziyaretçi potansiyeline sahip. Yılda yaklaşık 120 bin kişiyi ağırlıyor. Kentin sosyal yaşamına sununulan Atatürk Mesire Alanı´nda, vatandaşlar hafta içi ve hafta sonu piknik yapabiliyor. Doğayla iç içe hem kır düğünleri yapılmasına olanak verecek hem de rekreasyonel aktivitelere hizmet edecek alanda çocuk oyun alanı ile çocuklar mutlu olurken vatandaşlar fitness aletleri ile temiz havada, ağaçlar arasında spor yapma imkânı buluyor.´
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli