Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Ayvalık Belediye Başkanı´ndan çok iddialı bir açıklama geldi

Ayvalık Belediye Başkanı´ndan çok iddialı bir açıklama geldi

?Türkiye turizminde ?Ayvalık´ anlayışı geçerli olacak?

Ayvalık Belediye Başkanı Ergin, Türkiye´de her şey dahil sistemin pandemi koşullarında uygulanamayacağını açıkladı.
Başkan Ergin, pandemi süreci sonrasında turizm bölgelerinde geçerli olan her şey dahil sistemin bugünkü koşullarda uygulanmasının mümkün olmadığını söyledi.
Her şey dahil sistemin yerini bundan böyle ?Ayvalık´ modeline bırakacağını vurgulayan Başkan Ergin, ?Ayvalık geçmişten günümüze kadar korunmuş. 2.300 tescilli yapının iki bini kentimizde. Bu rakama ülkemizin hiçbir kenti ulaşamamıştır. Bu yapılar bile görülmeye değer. Konuklarımızı bu değerleri görmeye ve yaşamaya davet ediyoruz. Pandemi sonrası artık her şey dahil sistem geçerliliğini yitirmiştir. Gelsinler sokakta gezsinler yaşasınlar, Ayvalık´ın güzelliğini hissetsinler. Tabiat parkında oksijen depolasınlar, ot ve balık çeşitlerinden oluşan yemeklerini yesinler, denizlerine girsinler, adaları dolaşsınlar, zeytinini, zeytinyağını alsınlar, mutlu ve huzurlu bir şekilde evlerine dönsünler.? dedi.
Ayvalık´ta yapılan son sayımlarda 81 adet 400 yaşında, 2 adet de 1.100 yaşında zeytin ağacının belirlendiğini hatırlatan Başkan Ergin, bu güzergahda yeni bir yürüyüş rotası oluşturulabileceğini söyledi.
Kente gelen yerli ve yabancı turistlerin sağlıklı bir şekilde tatil yapabilmelerini sağlamak için ellerinden gelen her türlü katkıyı koymaya çalıştıklarını ifade eden Ergin, ?Ayvalık´a gelen konuklarımız beş gün içinde ada turu yapar, Sarımsaklı plajlarında yüzüp kumların keyfini çıkarır. Ama kentimizde tatil bununla da bitmiyor. Ayvalık bir mübadil kenti, Midilli ve Girit´ten gelenler kendi kültürlerini de taşımışlar, bu kültürleri gelen misafirlerimiz ile paylaşmak istiyoruz. Ayvalık ekonomisini bu şekilde büyüteceğiz.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı