Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı yapıldı

Ayvalık Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı yapıldı

Ayvalık Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´in başkanlığında Orhan Peker Sanat Galerisi´nde yapıldı.

2017 yılı Sayıştay Denetim Raporu´nun açıklanması gündemin ilk maddesi olurken, rapor okunmadan önce açıklama yapan Başkan Gençer, ?Göreve geldiğimizden beri 6 etapta Sayıştay denetiminden geçtik. Şükürler olsun bir sıkıntı yok belediyemiz açısından. Ufak tefek şeyler var ama Sayıştay uzmanlarının söylediğine göre bu konuda gayet iyiye doğru gittiğimizi ifade etmek istiyorum. Ayvalık´ta dedikodular çıkartılıyor, üzülüyorum. ?Belediyeye kayyum atanacak´ diye. Bu dedikoduların kimlerin niye çıkarttığını da hepimizi tahmin edebilir ama Bu bir siyasi olay değildir. Bu tip şeylere en güzel cevap Sayıştay raporu ile verilir. 4 yılda 6 denetimden sonra Sayıştay raporunun temiz çıkması nedeniyle çalışma arkadaşlarıma, belediye meclis üyelerimizin tümüne teşekkür ediyorum.? dedi.
Sayıştay raporu okunduktan sonra, İlan ve Reklam Vergisi ile işyerlerine ait ÇTV´nin ödeme dönemlerinin birleştirilmesi konusu görüşüldü. Gündemin 3. Maddesi, ilçede yağmur sularının uzaklaştırılması ve disipline almak için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü´ne projelendirme yetki verilmesi konusu oldu. Görüşülen 2´nci ve 3´ncü gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi.
Ayvalık Liman İşletmelerinde palamar (halat bağlama bedeli) işlemleri ve konaklama için gelen yatlardan alınacak ücretin belirlenmesi konusunda 9 metreye kadar olan yatlardan 10 Euro 9-15 metre yatlardan 20 Euro, 15 metreden büyük olan yatlardan 30 Euro alınmasına karar verildi.
İnsan Kaynakları Müdürlüğü´nden gelen dilekçe gündeme ilave konu olarak ele alındı. Küçük sanayi sitesinde yağmur sularından kaynaklı sorunlarla ilgili dilekçe incelenmek üzere Fen İşleri Müdürlüğüne havale edildi. Meclis İmar Komisyonundan, İmar Dairesinden gelen konular görüşülürken yeni İmar Komisyonuna havale edildikten sonra toplantı sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı