Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık Belediye Meclisi ilk kez toplandı

Ayvalık Belediye Meclisi ilk kez toplandı

Ayvalık Belediye Meclisi, 2019- 2024 döneminin ilk toplantısını yaptı. Toplantıda encümen ve komisyon üyeleri belirlendi.

Ayvalık Belediye Meclisi, 2019- 2024 döneminin ilk toplantısını yaptı. Toplantıda encümen ve komisyon üyeleri belirlendi.
Ayvalık Belediye Meclisi, 31 Mart seçimlerinin ardından yeni dönemin ilk toplantısını Mesut Ergin başkanlığında, Orhan Peker Sanat Galerisi´nde gerçekleştirirken, açılışın ardından meclis geçici kâtipliğine Zeynep Gizem Yüksel ile Fırat Güren getirildi. Meclis Başkan vekilliği ve komisyon üyelikleri seçimleri gündemin ilk maddesi oldu. DP Grubu birinci başkan vekilliği için Mehmet Anıl Okyar´ı, ikinci başkan vekilliği için Semih Varol´u önerirken, CHP Grubu birinci başkan vekilliği için Ahmet Erkal, ikinci başkan vekilliği için Mehmet Çakır´ı önerdi. Gizli oylamayla yapılan seçimde, birinci başkan vekili 13 oy alan Mehmet Anıl Okyar, oy çokluğu ile İkinci başkan vekili Semih Varol oldu.
Toplantıda ayrıca yine gizli oylamayla iki asil, iki yedek divan kâtibi ve encümen üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. DP Grubu asil divan kâtibi üyeliklerine Ali Jale ve Zeynep Gizem Yüksel´i, CHP Grubu ise Hüseyin Barış ve İsa Arslan´ı önerdi. 2´nci oylamada da eşitlik bozulmayınca isimler, Başkan Mesut Ergin tarafından kura ile belirlendi. Ayvalık Belediye Meclisi´nin asil divan kâtibi üyeliklerine Ali Jale ve Zeynep Gizem Yüksel seçildi. DP Grubu yedek kâtip üyeliklerine Mustafa Serdar Tuç ile Tülay Çankaya´yı önerdi. CHP Grubu yedek kâtip üyelikleri için öneride bulunmadı. Yapılan seçimde meclis yedek kâtip üyeliklerine DP Grubunun aday olarak gösterdiği Tülay Çankaya ve Mehmet Serdar Tuç getirildi.
Toplantının diğer gündem maddesi Belediye Encümeni´ne 2 üye seçimi oldu. DP Grubu Ali Jale ve Mustafa Serdar Tuç´u, CHP Grubu ise Dilek Saraçoğlu ve İbrahim Mühürdaroğlu´nu önerdi. 4 isim 13´er oy alınca kura çekimi yapıldı. Kura çekimi ile Mustafa Serdar Tuç ve Dilek Saraçoğlu Belediye Encümen üyesi olarak belirlendi. Komisyonlara üye seçimi ise açık oylamayla yapıldı. Başkan Ergin´in Tarife, Hukuk ve Çevre komisyonu kurulması ile komisyonların 5´er kişi olması önerisi oybirliği ile kabul edilirken, tüm komisyonlarda önerilen isimler oybirliği ile kabul edildi.
Olağan Meclis Toplantısının her ayın ilk Çarşamba günü yapılması, toplantıların 5 yıl boyunca görüntülü ve sesli kayda alınması ve Encümen toplantısının her hafta Salı günü yapılması oybirliği ile kabul edildi.
2018 yılı faaliyet raporunun görüşülmesiyle devam eden toplantıda Faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildikten sonra Denetim Komisyonu raporu meclisin bilgisine sunuldu.
Ayvalık Gıda ve Gıda İşletmeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluş protokolünün 3. ve 5.maddesi gereğince Ayvalık Belediyesini temsilen 3 asil 3 yedek üye belirlendi.
Edremit Termal Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği´ne de 6 asil 3 yedek meclis üyesi seçilerek toplantı sona erdi. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli