Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ayvalık Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı yapıldı

Ayvalık Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı yapıldı

Ayvalık Belediyesi Mayıs 2019 ayı Olağan Meclis Toplantısı, 2 Mayıs Perşembe günü İsmet İnönü Kültür Merkezi´nde yapıldı.

Ayvalık Belediyesi Mayıs 2019 ayı Olağan Meclis Toplantısı, 2 Mayıs Perşembe günü İsmet İnönü Kültür Merkezi´nde yapıldı.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin başkanlığında yapılan toplantı, 2018 Mali yılına ait gelir-gider kesin hesap cetvelleri ve taşınır kesin hesabının görüşülmesiyle başladı.
Meclis üyelerine bilgi verildikten sonra Başkan Mesut Ergin´in, 2018 Mali yılına ait gelir-gider kesin hesap cetvelleri ve taşınır kesin hesabının Plan ve bütçe komisyonuna havale edilmesi, yapılacak incelemeden sonra Haziran ayı meclisinde gündeme alınması önerisi oy birliği ile kabul edildi.
Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği´ne (AYTUGEB) DP?li meclis üyeleri tarafından önerilen Ümit Özgültekin, Ayhan Gökdeniz Semih Varol, Hüseyin Ergin, Ali Jale ve Tülay Çankaya oy çokluğu ile seçildi. Yeni dönem Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Meclisi ve murakabe heyetinin seçimi için hazırlıkların başlatılarak ilgili kurumlarla yazışmaların yapılmasına oy birliği ile karar verildi.
Kent genelinde belli mahallerde işyeri açma ve çalıştırma ruhsat verilmesi konusu incelenmek üzere oy birliği ile Hukuk ve İmar Komisyonu(na havale edildi.
Altınova Mahallesi´nde 2 gayrimenkul ile alakalı imar planı değişikliğine esas Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü´nün yazıları İmar Komisyonuna gönderilmesine oy birliği ile kabul edildi.
Cunkar Turizm A.Ş´nin belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere sıfır km araç hibesi ve Ayvalıkgücü Belediyespor Kulübü´nün U-11, U-12 Kız ve erkek Basketbol takımları ile Lesvos Adası Midilli Adası´ndan Aelos Kulübü takımlarının yapacağı dostluk maçı için sporculara hizmet pasaportu alınmasına yönelik talebi, gündemde ilave maddeler olarak ele alındı. Her iki konuda oy birliği ile kabul edildi.
Toplantı bitiminde, meclis üyesi Mehmet Anıl Okyar´ın ?mahalle aralarındaki eski çeşmelerin yeniden akması´ yönündeki talebini değerlendiren Başkan Ergin, ?Ayvalık´ta tarihi çeşmelerden su akması için gerekli çalışmaları yapacağız ve inşallah bir sonuca ulaşacağız.? Diyerek toplantıyı bitirdi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false