Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ayvalık Belediye Meclisi toplandı

Ayvalık Belediye Meclisi toplandı

Ayvalık Belediyesi 2018 yılı Ocak ayı ilk olağan meclis toplantısı yapıldı.

Ayvalık Belediyesi 2018 yılı Ocak ayı ilk olağan meclis toplantısı yapıldı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer başkanlığında 3 Ocak Çarşamba Günü saat 10.00´da Orhan Peker Sanat Galerisi´nde düzenlenen toplantı, Ayvalık Belediyesi sosyal medya hesabından canlı yayınlandı.
Toplantıda ilk gündem maddesi olarak, yıl boyunca her ay düzenlenen Ayvalık Belediyesi olağan meclis toplantılarının ilk Çarşamba günü olarak devam etmesi görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. İkinci gündem maddesi, Ayvalık Belediyesi meclis toplantılarının 12 ay süresince izin yapmadan toplanması görüşülerek kabul edildi. Üçüncü gündem maddesi olarak meclis toplantılarının görüntülü ve ses kayıt yapması görüşüldü. Dördüncü Madde olarak Meclis üyeleri ne huzur ödenekleri görüşüldü. Beşinci Madde Denetim Komisyonuna katılacak meclis üyeleri ve altıncı madde olarak da denetim komisyonu uzman ücretlerinin tespiti görüşüldü. Denetim Komisyonuna geçtiğimiz yıl olduğu gibi Meclis üyeleri Dilek Saraçoğlu, Mehmet Ali Tuncer, Halil Gür seçildi. Yedinci Madde olarak Ayvalık Belediyesi Deniz Hudut Kapısı´ndaki liman tarife ücretinde düzenleme yapılması görüşüldü. Mevcut durumda 2 Euro olan geçiş ücretinin 1 Euro´ya düşürülmesi talebi gündeme geldi.
Ayvalık Belediyesi Ayvalık Deniz Hudut Kapısı´nda yenilenme çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Gençer, Mart ayının sonunda Türkiye´nin en iyi hudut kapılarından birine sahip olacaklarını belirtti.
Prof. Marco Miscianga´ya Fahri Hemşirelik unvanının verilmesi konusunda, hukuk Komisyonuna sevk edilmesi kararı aldı. Alibey Adasını Kalkındırma ve Koruma Derneği Talebinin görüşülmesi (Nuri Zarplı İlköğretim Okulu karşısında bulunan çocuk parkına merhum İbrahim Öztürk´ün adının verilmesi görüşüldü. Mevcut tam zamanlı sözleşmeli personel ücretlerinin tespiti gündeme geldi. Münhal bulunan 1 adet boş Teknik Hizmetler Sınıfı 3. Derece Mühendis Kadrosunun 1 adet Teknik Hizmetler Sınıfı 1. Derece Mühendis Kadrosu olarak değiştirilmesi, tam zamanlı sözleşmeli mühendis ücretinin tespiti gündeme geldi. 2018 yılı Geçici İşçi Personelin Vizesi alınması görüşüldü. 2018 yılı Zabıta Personelinin Maktu Mesai ücretinin tespit edilerek görüşüldü. Özel ve kamu bankalardan 4.000.000 TL kredi kullanılması görüşüldü ve oy çokluğu ile kabul edildi. Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü´ne 8 Adet traktör ve bir adet küçük kepçe üzere KDV dâhil 650.000 TL kredi çekilmesi gündeme geldi. İmar Müdürlüğü´nden gelen konuların ardından yeni konuların imar Komisyonuna gönderme kararı ile oy birliği ile kabul edilerek meclis son buldu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli