Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını yaptı

Ayvalık Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını yaptı

Ayvalık Belediye Meclisi 2019 yılının ilk toplantısını, 2 Ocak Çarşamba günü Orhan Peker Sanat Galerisi´nde yaptı.

Ayvalık Belediye Meclisi 2019 yılının ilk toplantısını, 2 Ocak Çarşamba günü Orhan Peker Sanat Galerisi´nde yaptı.
Gündemin ilk maddesi, yurt içi bankalardan 6 milyon lira kredi çekmek için İller Bankası´ndan teminat mektubu alınmasının görüşülmesi oldu. 36 ay vadeli kredinin hangi ihtiyaç için olduğu sorusu üzerine bilgi veren Başkan Gençer, ?Ayvalık Belediyesi´nin İller Bankası´nda kredi limiti çok yüksek çünkü ciddi şekilde borçları ödedik. Bazı belediyeler, İçişleri Bakanlığı´ndan izin almadan, limitleri üzerinde kredi aldığı için limitleri birkaç seneliğine kapatılıyor. Ayvalık Belediyesi olarak 5 yıldır aldığımız limitler % 8-10?u arasında olduğu için devamlı kredi alabiliyoruz. Biz ayağımızı yorganımıza göre uzattığımız için böyle bir sıkıntıyı yaşamıyoruz. İşçi maaşlarını ödemek için kredi almak istiyoruz. Aldığımız kredi ile işçi maaşlarını ödemeyi planlıyoruz? dedi.
Başkan Gençer´in kredi talebi oy çokluğu ile kabul edildi.
2019 yılı içinde meclisin geçmiş yıllarda olduğu gibi ?ayın ilk Çarşamba günü´ yapılması ve izin yapmadan 12 ay düzenli toplantı yapılması oy birliği ile kabul edildi.
Meclis toplantılarının görüntülü ve sesli kayıt yapılmasına devam edilmesi de oy birliği ile kabul edildi. Meclis üyelerinin huzur hakkı ödeneklerinin tespiti gündemin 5. maddesi oldu. Önceki yıl ödeneğin 112 lira 3 kuruş olduğu belirtildiği ödeneğin yine 112 lira olmasına oy çokluğu ile karar verildi. Denetim komisyonu seçimi gündemin 6. maddesi oldu.
Denetim komisyonlarına katılacak uzman ve mevcut tam zamanlı sözleşmeli personelin 2019 yılı ücretlerinin tespiti ele alındı. Belediye kanunu ve genelgeler gereği belirlenecek ücretler oybirliği ile kabul edildi. 19 sözleşmeli personelin de memurların toplu sözleşme gereği aldığı haklara sahip olduğunu belirten Başkan Gençer, ?Ayvalık Belediyesi olarak memurlarımıza ek ödenek veriyoruz. Aynı şekilde kadrolu işçilerimize de bugün Türkiye´deki en iyi sözleşmeyi yapan belediyelerden bir tanesiyiz. Kadrolu işçilerimize de çok ciddi ek ödenekler yapıyoruz. Taşeron olarak adlandırılan sürekli işçi olan 400´e yakın işçimiz de bu aydan itibaren en düşük maaşın alt limiti 2 bin 250 lira civarında olup bunun üzerinde maaş alacaklar. Onlara da 180 lira ek bir ödeme yapıyoruz. Bir de % 5 ile % 20 arasında yaptıkları işe göre de asgari ücretin üzerinde rakam ödüyoruz.? dedi.
2019 yılı için geçici işçi vizesi alınmasının görüşülmesi gündemin 9. maddesi, 2019 yılı zabıta personelinin maktu mesai ücretlerinin tespiti ise gündemin 10. maddesi oldu. Maddeler oy birliği ile kabul edildi. Belediye norm kadro boş ve dolu kadro derece değişikliği de toplantıda ele alındı. Değişiklik oy birliği ile kabul edildi.
Kadı Cami Koruma ve Çevre Düzenlemesi başlıklı proje ile ?Ayvalık Doğal Yaşamı Koruyor´ başlıklı projelerde Ayvalık Belediyesi´nin proje iştirakçisi rolüyle yer alacağı konusunda bilgi veren Başkan Gençer, ?Ayvalık Belediyesi ve kaymakamlığın ortak çalışmaları var son 2 yıldır. Özellikle tarihi binaların onarımı için proje çalışmaları yapıyoruz. Özyiğit ve Mimar Sinan Üniversitesi ile. Çeşitli kamu veya belediye binalarının projeleri tamamladık, yapılacak olan kaynak bulmak. Projelerle ilgili Güney Marmara Kalkınma Ajansı´na başvuracağız. GMKA % 60 ya da 70´ini karşılıyor. Diğer kısmını iştirakçi olarak biz karşılayacağız. Ayvalık´ta yapılan en eski bina ve ibadethane olan Kadı Caminin düzgün bir restorasyonla Ayvalık´a hizmet vermesini sağlayacağız. Diğer projede yine bu kapsamda doğal alanımıza yürüyüş ve seyir terası yapılacak. Kuşları rahatsız etmeden gözetlemek ve fotoğraflamak için. Doğal alanımızı korumak için. Bazı bölgelerde biliyorsunuz yangınlarımız çok arttı. O giriş yerlerinde kontrollü geçişler olmasını sağlamak olacak proje içinde. Orada çiftçilik yapan arkadaşlarımızın korkusu olmasın, sadece dışarıdan gelen insanların kim olduğunu öğrenmek kapı olmasıyla da geçenlerin kontrol alınmasıyla ilgili bir çalışma olacak. Yerli halkla ilgili bir sıkıntı yok. Oraya konulacak kapılarda alanlara piknik yapmak için gelen insanlar, dışarıdan gelen insanlar uyarılacak ateş yakılmayacağı, çevrenin kirletilmeyeceği konusunda kayda alınacak bir kontrol olacak. Gözlem merkezilerinden doğal yaşam seyredilecek ve bunun için insanlar oraya gelecek. Bu turizm de katkı sağlayacak. Ticaret Odası Başkanlığı´ndaki projeye Ayvalık Belediyesi iştirakçi olacak. Bugün birçok doğal yaşam alanında seyir terasları ve bilgilendirici çalışmalar vardır. Bununla ilgili halkı bilgilendirici toplantılar yapılacak. Proje yüklenicisi Ticaret Odası bilgilendirme yapacak. Biz maddi destek vererek bu organizasyonun içindeyiz. Bana yapılan açıklama burada yaşayan vatandaşlarımızın bununla ilgili sıkıntısı olmayacak. Bu sadece oralarda turizmi geliştirmek ve yangınla ve çevre kirliliği ile yaşanan sorunlara karşı önlem almak. Gidenler orayı hor kullanıyor bununla ilgili denetleme olacak. Vatandaşlarımız hiç korkmasın, herkese açık oraları. Ayvalık´a hayırlı olsun.? dedi. Ayvalık Belediyesi´nin proje iştirakçisi olması oy birliği ile kabul edildi.
İmar Komisyonu´ndan gelen 3 konu, İmar ve Hukuk Komisyonu´ndan gelen 2 konunun görüşülmesiyle meclis toplantısı devam etti. Meclise yeni gelen 7 konudan 6´ı komisyona sevk edilirken sağlıkla ilgili olan bir konu görüşülerek karara bağlandı.
150 Evler Mahallesi´ndeki 600 metre karelik alanda Aile Sağlık Merkezi yapılması için bedelsiz, şartlı bağış hakkında bilgi veren Başkan Gençer, ?Bu arsa belediye hizmet binası olarak paftada yer alıyor. Bakanlık bize müracaat etti. 150 Evler´de sağlık merkezi olmaması nedeniyle. Arazi sahibi ile görüşme yaptık. Araziyi belediye ye hibe ediyor. Bitişik alanda belediyemize ait yer var. Birleştirip sağlık merkezi yapılmak üzere bakanlığa 25 yıllığına tahsis edeceğiz. Arazi sahibinin şartı yapılacak olan merkeze adının verilmesi.? dedi. Bağış ve tahsis konuları oy birliği ile kabul edildi. Yeni gelen diğer konular İmar Komisyonu´na havale edildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli