Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Ayvalık Belediye Meclisinden olağanüstü toplantı

Ayvalık Belediye Meclisinden olağanüstü toplantı

Ayvalık Belediye Meclisi, 20 Haziran Çarşamba günü yaptığı olağanüstü toplantıda, mülkiyeti belediyeye ait arsada yapılacak binanın yapımı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şubesine tahsisi ile kentin farklı noktalarında yapımı devam eden sıcak asfalt

Toplantı öncesi konuşma yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Yaz sezonuna başladık. Bu hafta sonu seçim var. Seçimin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Bu olağanüstü toplantıyı iki önemli konuyu ele almak için yaptık. İlki Atatürkçü Düşünce Derneğimiz bize geçen ay bir dilekçe ile başvurdu. Şu anda kullandıkları alana modern bina yapmak ve orayı derneğe tahsis etmek. Atatürkçü Düşünce Derneği´nin belediyeye ait 1939 ada 2 parsel ile alakalı yerinin tahsis ve yapım talebinin yanı sıra yaz sezonu başlangıcı itibariyle Ayvalık´ta sıcak asfalt çalışmasına başladık. Yollarda sıkıntılarımız var, halletmemiz gerekiyor. Yaptığımız ikinci ihale ile ilgili iş arttırımına ihtiyaç duyduk. Yapılan ihalelerle ilgili yüzde 20 iş arttırımı yapılabiliyor. İş artışı ile beraber ek kredi kullanılmasını görüşmek üzere bu toplantıyı yaptık.? dedi.
Gençer, ?Mülkiyeti belediyemize ait arsada yapılacak binanın kamu yararına çalışan derneklerden olan ADD Ayvalık şubesine, belediyemizle birlikte yürüteceği eğitici ve geliştirici kurslar düzenleyerek eğitim ve sosyal hizmetler vermek üzere 25 yıllığına tahsis edilmesine, 5393 sayılı Kanun´un 75. maddesi hükmü uyarınca belediyeler kamu yararına çalışan derneklerle ortak hizmet projesi üretebilir hükmü uyarınca söz konusu taşınmaz üzerine belediyemizle ortak yürütülecek eğitim ve sosyal hizmet faaliyetlerinin belirlenmesi ve belirlenen hizmetlerin gerçekleştirilebilmesi için taşınmaz üzerinde belediye tarafından yapılacak bina inşaatı ile ilgili koşullar hususunda dernek ile ortak hizmet protokolü hazırlanacak.? dedi.
Binanın projesinin belediye mimarı tarafından çizildiğini ve bina şeklinin Atatürk´ün Selanik´teki Evi´n benzediğini ifade eden Gençer, ?Anıtlar Kurulu´ndan arsa için izin alındı. Bu uzun bir süreçti. Projede bina Selanik´teki Atatürk Evi´ne benzer, Ayvalık mimarisine uygun olarak hazırlandı. Dernek kendi faaliyetlerin yürüttüğü gibi diğer sivil toplum örgütlerinin ya da belediyenin yapacağı faaliyetleri için kullanılacak bir toplantı salonu olacak. Halkımıza da açık olacak. Eylül ayında inşaat yapılabilir. Bana yetki verirseniz protokol yapacağım. Protokolde bina bize ait olduğu için yapımını üstleniyoruz ama Ahmet Üzgeç ve ADD Şubedeki arkadaşlar da ellerinden geleni yapacaklarını ve finans bulacaklarını söylüyorlar. Binayı yaklaşık olarak 4-5 ayda bitiririz. Ayvalık´a çok güzel bir bina kazandırmış oluruz hem de çok önemli bir dernek olan ADD´nin binası olacak ve bizde ortak şekilde kullanacağız. İçinin döşemesi tamamen derneğe ait. Binanın maliyeti yaklaşık 200 bin lira olarak düşünülüyor. Bu bina sadece Ayvalık Belediyesince değil binaya ADD´de çok ciddi katkı verecek. Hayırlı olsun inşallah. Orada güzel eğitimler vermek ve açılışını hep birlikte yapmak nasip olur? dedi.
Yapılan oylamada; söz konusu arsada bina yapılarak 25 yıllığına ADD´ye tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
İlçe yollarına sıcak asfalt yapım işine ek kredi olarak yüzde 20 iş artışı ile birlikte KDV dahil 1 milyon TL kullanılması için Ayvalık Belediye Başkanı Gençer´e yetki verilmesi konusu gündemin ikinci maddesi oldu.
Asfalt konusunda her şeyi çok hesaplı olarak yaptıklarını belirten Başkan Gençer ? Biz bu ihaleyi geçen sene başlatmıştık ama talihsizlikler oldu. Alan firma bu ihaleyi başka taşeron firmaya verdi. O taşeron firma bizi 4 ay oyaladı. O arada Türkiye´deki döviz artışı ve petroldeki durum nedeniyle biz ihaleyi bozmak istemedik. Bu ihaleyi bozduğumuz takdirde yüzde 60 oranında artış olacaktı. Taşeronu aradan çıkardık ve esas firmayla tekrar görüştük. Onlar da bizi oyaladılar ve bir gece Altınova yollarını kazarak gittiler. Acilen yeni bir ihale ile bu yolları bitirdik, devamını yapıyoruz. Artışı da orada kaybettiğimiz bölüm için yapıyoruz. Firmaya dava açtık, teminatları kasamıza koyduk.? dedi.
Olağanüstü Belediye Meclis toplantısının 2. gündem maddesi 1´i çekimser olmak üzere oy çokluğu ile kabul edilerek toplantı sona erdi.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli