Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ayvalık Belediyesi engelli vatandaşların emrinde

Ayvalık Belediyesi engelli vatandaşların emrinde

Ayvalık´ta, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü´ne özel bir program düzenlendi.

Ayvalık´ta, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü´ne özel bir program düzenlendi.
Ayvalık Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Aksoy Caddesi 5. Sokak´taki Engelsiz Park´ın açılışı pandemi yasakları nedeniyle sembolik olarak gerçekleştirildi.
Kentte yaşayan engelli bireylerin yaşam koşullarını iyileştirip toplumsal yaşamdan eşit şekilde pay almalarını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, çalışmalarda acil ihtiyaçlı yollara öncelik verdi.
Kozak yolu üzerindeki Akçapınar ve Çakmak Mahallelerinde yaşayan engelli vatandaşların çağrısı üzerine taş döşeme işini iki kırsal mahalleye yönlendiren ekipler, engelli vatandaşların geçiş yollarını pırıl pırıl yaptı.
Kentte engelli olup yemek yapamadıkları saptanan vatandaşların 365 gün sıcak yemek ihtiyaçlarının adrese teslim edilerek karşılandığını belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık´ta engelli vatandaşlara yönelik yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
?Yaşadıkları sağlık süreci sebebiyle sağlık kurumlarına erişim konusunda güçlük çeken vatandaşların pansuman, enjeksiyon, sonda gibi reçeteli hizmetlerini gerçekleştiriyoruz. Bakıma muhtaç engelli bireylere kişisel bakım hizmeti veriyoruz. Ayrıca ekonomik yoksunluk sebebiyle medikal malzeme ihtiyacı bulunan engellilere yönelik hizmetlerimiz de bulunuyor. Özel Çocuklar Eğitim Evimizde zihinsel engelli çocuklarımıza atölye ve spor çalışmaları yaptırdığımız merkezimize ise ne yazık ki pandemi nedeniyle ara verdik. Erken Doğmuşlar Konukevi´nden ise engelli vatandaşlarımız yatılı hizmet almaya devam ediyor. Yaz sezonunda Paşa Limanı tesislerimiz, engelli vatandaşlarımızın faydalanabileceği şekilde dizayn edildi. Zamanla bu şekildeki tesislerimizi artırarak daha çok engelli vatandaşın yararlanmasını sağlayacağız.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli