Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık Belediyesinden kaybolan Denizciler Anıtı

Ayvalık Belediyesinden kaybolan Denizciler Anıtı

Ayvalık Belediyesi, denize açıldıktan sonra geri dönemeyen denizcilerin anısına heykel yaptırdı.

Ayvalık Belediyesi, denize açıldıktan sonra geri dönemeyen denizcilerin anısına heykel yaptırdı.
Ayvalık Belediyesi denize açılıpta geriye dönemeyen balıkçılar anısına Alibey (Cunda) Adası´nda kucağında çocukla bekleyen bir kadın heykel yaptırdı.
Ayvalık Belediyesince Heykeltıraş Meral Kaysı´ya yaptırılan bronz heykel Cunda Adası Güneş Saati yakınında konuşlandırıldı.
Yaptırılan heykel dolayısıyla Cunda Adası´nda bir tören düzenlendi.
Ayvalık Belediye Başkan Rahmi Gençer, Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Garnizon Komutanı Personel Albay Aydın Nazlı, Liman Başkanı Hüseyin Demir, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Cem Hamzaoğlu, gaziler, belediye meclis üyeleri ile vatandaşların katıldığı tören, saygı duruşunun ardından Ayvalık Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu.
Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Bugün bizim için bayram. Mustafa Kemal Atatürk bundan 89 yıl önce bu Kabotaj Bayramını ilan etmiş ve Türk denizciliğinin miladı olmuş. Bizim Cunda´da, Ayvalık´ta o kadar çok deniz emekçimiz var ki, denizden ekmeğini kazanan kardeşlerimiz, ağabeylerimiz olmak üzere o kadar çok insan var ki onlar da denizciliğin içinde yaşıyorlar. Denizden ekmeklerini kazanıyorlar. Bu Kabotaj Bayramında onları da anmak istedik ve onların anısına denize gidip geri gelmeyen deniz emekçilerin anısına bu heykeli yaptırdık. Bu bizim, denizcilerin her gün hatırlaması gereken bir şey. Bu trajedileri unutmamamız gerekiyor. Onlara bir saygı duruşu olarak bu heykeli yaptık. İnşallah Ayvalıklılar, Alibey Adalılarınız bu heykele sahip çıkarlar diye düşünüyorum.? dedi.
Heykelin üzerindeki örtü açıldıktan sonra protokol mensupları Eftalya isimli yat ile denize açılarak Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ile Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer denizciler anısına bir çelengi suya bıraktı. Törenler kapsamında Cunda Gezi Tekneleri Derneği Başkanı Hasan Doğan´da dernek adına denize bir çelenk bıraktı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı