Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ayvalık Belediyesi´ne ait işyerlerinde kira artışı yok

Ayvalık Belediyesi´ne ait işyerlerinde kira artışı yok

Ayvalık Belediye Meclisi´nin 2019 Şubat ayı toplantısında, Ayvalık Belediyesi´ne ait işyerlerini kullanan kiracılara bu yıl kira artışı yapılmaması talebi oybirliğiyle kabul edildi.

Ayvalık Belediye Meclisi´nin 2019 Şubat ayı toplantısında, Ayvalık Belediyesi´ne ait işyerlerini kullanan kiracılara bu yıl kira artışı yapılmaması talebi oybirliğiyle kabul edildi.
Ayvalık Belediye Meclisi 2019 Şubat ayı olağan toplantısı, 6 Şubat Çarşamba günü Orhan Peker Sanat Galerisi´nde yapıldı.
Eski Toptancı halinde, Belediyeye ait 49 No´lu dükkânın, İsmetpaşa Mahalle muhtarlığı hizmet ofisi olarak kullanılmak üzere bedelsiz olarak 10 yıllığına tahsisi ilk gündem maddesi olurken, konu oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 2´nci maddesi, Belediye Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Zeytin Çekirdekleri projesi ile ilgili protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Rahmi Gençer´e yetki verilmesi oldu. Zeytin Çekirdekleri Projesi´nin devamı için yapılması gereken protokol imzası için Başkan Gençer´e yetki verilmesi oy birliği kabul edildi.
Küçükköy Köprübaşı mevkiinde bulunan, 2 bin 834 metre karelik alanın kamelya, çocuk oyun alanları ve jimnastik alanı oluşturacak şekilde düzenlenerek ?Sevgi Parkı´ oluşturmak için izin isteyen Yıldız Kanat ve vekili Şerif Kanat´ın talebi toplantıda 3´ncü gündem maddesi olarak ele alındı. Söz konusu alanın Sevgi Parkı olarak düzenlenmesi oy birliği ile kabul edildi.
Ayvalık merkezde ve Cunda Adası´nda bulunan, kullanım hakkı belediyeye ait olan iskelelerde Ayvalık- Cunda arasında çalışan teknelerin bağlanması için gerekli izinlerin verilmesi konusunda Başkan Gençer bilgi verdi.
Başkan Gençer, ?Tekneci arkadaşlarımıza her zaman bağladıkları iskeleye bağlamaları konusunda yeni yasayla bakanlık tarafından izin verilmiyor. Belediyeye ait büyük iskelede 2 noktada bağlamalarını planladık ve yine aynı şekilde Ayvalık´taki iskelemizde bir bağlama noktası belirlenmesi gerekiyor? dedi. Tekneler için belirlenen yerler oy birliği ile kabul edildi.
Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası´nın 2019 yılına ait kira bedellerinin esnafları rahatlatacak ve sıkıntıya sokmayacak şekilde olması yönündeki talebi toplantıda gündeme geldi.
Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Gençer, ?Bu sene yaklaşık % 17´ye yakın bir artış oluyor. Bu kış ağır bir ekonomik sıkıntı olduğundan Esnaf Odasından gelen dilekçelerde Ayvalık Belediyesi´nin tüm mülklerinde, bu zammın düşürülmesi ya da kaldırılması talebinde bulundular. Kanunen inceledik, yapılabilir. Bu nedenle meclise taşıdık. Teklifleri buraya getireceğiz, burada konuşacağız? dedi.
CHP grubu bu sene hiç zam yapılmamasını teklif ederken, konu Plan ve Bütçe Komisyonu´na havale edildi ve toplantıya 15 dakika ara verildi. Komisyon tarafından yapılan incelemede, 2019 yılı için TEFE ve TÜFE oranı yüksek olması ekonomik sıkıntıların esnafı etkilemesi nedeniyle esnafa destek olmak amacıyla belediyeye ait olan dükkânlarda, kanun göz önüne alındığında 2019 yılı için herhangi bir kira artışı yapılmaması uygun bulundu. Komisyonun kararı oy birliği ile kabul edildi.
İmar Komisyonundan gelen 6 konu ile İmar Müdürlüğü´nden yeni gelen 5 konunun görüşülmesiyle meclis devam etti. İmar Komisyonundan gelen 2019-2023 yıllarını kapsayacak 5 yıllık imar programı da açıklandı. Daha önceki 5 yılık planda kamulaştırılamayan yerler ile kamulaştırılması gereken yerlerin listesinin yer aldığı ve 11 milyon 511 bin lira bedelli program, oy birliği ile kabul edilerek toplantı sona erdi. Haber Mekezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli