Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık direnişi ihaleyi iptal ettirdi

Ayvalık direnişi ihaleyi iptal ettirdi

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı´nın içerisinde ve koylarında günübirlik tesislerin konuşlandırılarak kiraya verilmesine ait ihale, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından iptal edildi.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı´nın içerisinde ve koylarında günübirlik tesislerin konuşlandırılarak kiraya verilmesine ait ihale, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından iptal edildi.
Ayvalık İlçesi´nde, Ayvalık Belediyesi ile Tabiat Parkı Platformu öncülüğündeki tüm sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra siyasi partilerle, binlerce vatandaşın tepkisini çeken ihalenin bakanlık tarafından iptal edilmesi, ilçede sevinçle karşılandı.
İhalenin iptal edilmesinin öğrenilmesini takiben konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, bakanlığın ihaleyi iptal ederek çok büyük bir yanlıştan geri döndüğünü söyledi.
Kıyıların halkın malı olduğunu ve halkın itirazına rağmen kamuya ait hiçbir yaşam alanının kiralanmasının, satılmasının veya satılabilmesi ihtimalinin bile çok büyük bir hata olacağını en başından beri savunduklarını ifade eden Başkan Ergin, "Ayvalık Tabiat Parkı içerisindeki günübirlik konaklama tesislerinin konuşlandırılması adına açılan bu ihale hiçbir kamu yararı taşımıyordu. Kamu yararı taşımayan bu ihalelerin kimlere yarar sağlamak istenebileceği de beraberinde her türlü şaibeleri getirebilecekti. Biz ise; Ayvalık Adaları ve Tabiat Parkı içinde ekolojik yapıya zarar vereceğinden hiç kuşku duymamıştık. Bu kiralama ihalelerine izin vermemeye de kararlıydık. Ayvalık´ta halka rağmen ortaya çıkarılmak istenilen "oldu bittilere" boyun eğmeyecektik. Ayvalık halkı ve onun temsilcisi Ayvalık Belediyesi olarak geçtiğimiz 11 Şubat´ta yapılacağı duyurulan bu ihalelerin derhal durdurulmasını ve açılması planlanan ve toplam 8 ayrı noktadaki ihaleye ilgili çalışmaların sona erdirilmesini istemiştik. Halkımızın ve ilçemizdeki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin de verdiği destekle bu talebimizi parkın içerisinde düzenlediğimiz dev bir mitingle de haykırdık. Bakanlık yetkilileri kaygılarımızı ve haklı taleplerimizi yerinde bularak bu ihaleyi önce 25 Şubat´a erteledi ve akabinde de iptal etti. Tabii ki çok mutlu olduk" dedi.
Ayvalık halkının bir araya gelip, tek yumruk olduğu zaman birçok sorununun ortadan kaldırılabileceğini hep birlikte bir kez daha gördüklerini belirten Başkan Ergin, "Bu tür birlikteliklerle birçok şeyi başarabileceğimize inanıyorum. Bu ihalenin yapılmasını Ayvalık halkı istemiyordu. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı