Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Ayvalık, doğalgaz için tek yürek oldu

Ayvalık, doğalgaz için tek yürek oldu

Doğal gaz getirebilmek için gerek bakanlıklar düzeyinde gerekse de valilik bazında yoğun mesailer harcayan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer bu yöndeki çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Doğal gaz getirebilmek için gerek bakanlıklar düzeyinde gerekse de valilik bazında yoğun mesailer harcayan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer bu yöndeki çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.
Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Kent Konseyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Balıkesir İl Müdürlüğü´ne başvurarak kentteki hava kirliliğinin ölçülmesini talep etti.
Başkan Gençer´in talebi üzerine harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü, bakanlık bünyesindeki Marmara Bölge Temiz Hava Müdürlüğü bünyesindeki hava ölçüm cihazlarıyla yüklü bir mobil istasyonu Ayvalık´taki Eski Otogar girişine konuşlandırdı.
Ayvalık Belediye Başkanı Gençer, özellikle kalorifer ve sobaların bacalardan saldığı hava kirliliğinin en büyük etkeni olarak kabul edilen karbon monoksit gazının ilçedeki hava kirliliği üzerinde etkisinin ölçülmesi için yaklaşık 3 ay süresince aktif olacak olan cihazların ilçede faaliyete girmesini yerinde inceledi.
Hava Kalitesi Ölçüm Aracı içerisinde incelemelerde bulunan Başkan Gençer, çalışmalar hakkında mobil istasyon yetkililerinden bilgiler aldı.
İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Kent Konseyi ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´na yaptıkları müracaatın ardından Balıkesir İl Çevre Müdürlüğü tarafından ilçeye Hava Kalite Ölçüm Aracı´nın gönderilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Ayvalık´ın havasının temiz kalmasının en güzel yolunun, ilçeye doğal gazın getirilmesi olacağının altını çizen Başkan Gençer, ?Biz Ayvalık Belediye Meclisi olarak da geçen yıl içerisinde ilçemize doğal gaz gelmesi için resmi müracaatımızı yapmıştık. Hatta doğal gaz hatlarının döşenmesi sırasında ilçemizdeki cadde ve sokaklarda oluşacak olumsuzlukları da Ayvalık Belediyesi olarak karşılama kararı almıştık. Aynı kararı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de almıştı. Şu anda bu mobil istasyonunun 3 ay süresince yapacağı çalışmaların ardından bize verilecek resmi bir rapor ve dokumanlar ise coğrafi olarak ilçemize çok yakın olan Burhaniye´ye kadar gelecek olan doğal gazın Ayvalık´a getirilmesini sağlayabilmek adına bizim için önemli bir sonuç olacaktır? diye konuştu.
Haber Merkezi



perihan satıklar
7.01.2019 11:59:13
Ayvalığa doğal gaz hemen gelmeli geç bile kalındı

  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu