Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Ayvalık, dünya mirası olma yolunda ilerliyor

Ayvalık, dünya mirası olma yolunda ilerliyor

Ayvalık´ta UNESCO 3. Arayış toplantısı yapıldı.

Ayvalık İlçesinin, UNESCO Dünya Mirası Olma Yolunda emin adımlarlı ilerliyor.
Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Birimi tarafından Ayvalık´ın UNESCO Dünya Mirası Listesi´ne girmesi yönünde yürütülen çalışmalar doğrultusunda. 3. Arayış Toplantısı yapıldı.
Ayvalık´ın UNESCO Dünya Mirası Listesi´ne girmesi yolunda 3. arayış toplantısında daha önce yapılan durum analizi üzerinden yapılması hedeflenen eylemler görüşüldü ve paydaşlar arasında görev dağılımı gerçekleştirildi.
Toplantıda ayrıca kültür ve eğitim, turizm, sosyal, planlama ve kent estetiği, altyapı, ekonomi ile koruma başlıkları altında konular ele alındı.
Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Birimi tarafından 3. Arayış Toplantısında ortaya konan eylem planında Eğitim ve Kültür alanında belediye çalışanlarına yönelik eğitim seminerleri verilmesi. Ayvalık´ın ihtiyaçları doğrultusunda lisans eğitimi veren üniversite kurulması. Yönetim, işletme ve iş geliştirme kursları açılması. Tiyatro, sinema, gençlik merkezi gibi kültürel, sosyal ve eğlence alanlarının oluşturulması. Kente entegre olan süreklilik arz eden kültür faaliyetleri. Ara eleman yetiştirme kursları. Ayvalık mutfağı yemek atölyeleri. Ayvalık Sabunu yapım atölyeleri kurulması. Arıtma sisteminin güçlendirilmesi. Katı atık toplama projesi. Kent içi sokak temizliliğinin sağlanması. Kentsel sit alanlarıdaki yapıların korunması gerekli kültür varlığı kapsamında yeniden irdelenmesi. Sokak sağlıklaştırma projeleri. Zeytinliklerde envanter çalışması yapılarak, delicelerin sayısı ve yoğunluğunun çıkarılması, zeytin ağaçlarının yaşlarının belirlenmesi. Zeytinlik alanların planlara ayrı bir lejand olarak işlenerek kent dokusu ile birlikte bütüncül planlamasının yapılması konuları üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli