Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık Engelliler Şenliği törenle başladı

Ayvalık Engelliler Şenliği törenle başladı

Ayvalık ilçesinde bu yıl 27.si düzenlenen Engelliler Şenliği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´nın da katılımlarıyla başladı.

Ayvalık ilçesinde bu yıl 27.si düzenlenen Engelliler Şenliği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´nın da katılımlarıyla başladı.
Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu işbirliği ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı´nın katkılarıyla düzenlenen şenlik 6 gün sürecek. Şenliğe Türkiye´nin dört bir yanından gelen engelliler ve aileleri katıldı.
Şenliğin açılış töreni, Ayvalık Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleştirilirken, Zihinsel Engelliler Okulu öğrencilerinin gösterilerinin ardından konuşan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, 27 yıldan bu yana Ayvalıklıların binlerce engelliyi konuk edip bağırlarına basmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Vali Ersin Yazıcı da, Türkiye´nin dört bir yanındaki engellileri Ayvalık´ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Türkiye´nin en güzel köşelerinden biri olan Ayvalık´ımız, engellilerle birlikte çok daha güzel bir hale geldi. Engellilerin özel bir ayrıcalık istemediklerinin farkındayız. Engellilerin engellerinden dolayı aynı yaşam standartlarına kavuşturabilmek bizim görevimiz. Bu yolda ilerliyoruz." diye konuştu.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 27 yıldan bu yana Ayvalık´ta düzenlenen engelliler şenliğinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Festival kapsamında gerçekleştirilecek Engelli Hakları Panelini, öncelikle bu anlamda bir etkinlik olduğu için önemsiyorum. Hak vurgusuyla öne çıkan böyle bir faaliyete hepimizin mutlaka sahip çıkması gerektiğine inanıyorum." dedi.
Konuşmaların ardından tören; Balıkesir Büyükşehir Belediye Bandosu´nun eşliğinde, festivale Türkiye´nin dört bir yanından Ayvalık´a gelen engelli grupların resmi geçişi ile sona erdi.
Programa, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ile engelli dernekleri temsilcileri katıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı