Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık Gıda OSB bölgenin sanayi üssü olacak

Ayvalık Gıda OSB bölgenin  sanayi üssü olacak

Ayvalık Belediyesi´nin, ilçeye yatırım ve istihdam için başlattığı projesi ?Ayvalık Gıda ve Gıda İşletmeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi´nin devreye girmesi için son 1,5 yıla girildi.

Bakanlığın ÇED Raporuna göre; Ayvalık Gıda OSB´nin senede 200 milyon lira işlem hacmi olacağı öngörülüyor.
Yaratacağı istihdam, üreteceği katma değer ve yüksek girdisiyle Ayvalık ekonomisini sırtlayacak Ayvalık Gıda ve Gıda İşletmeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi´nin alt yapı inşaat çalışmalarına 6 ay içinde başlanacağı ve 1,5 yıl içinde ise OSB´nin hizmete girmesinin planlandığı açıklandı.
Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Koordinasyon toplantısında, şu ana kadar başvuruda bulunup yatırım yapmaya hazır olduğunu belirten 14 firma olduğu ve bu firmaların bölgenin önemli firmaları arasına yer aldığı ayrıca 13 yöresel firmanın da başvuranlar arasında olduğu belirtildi.
Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan başkanlığında yapılan geçtiğimiz günlerde Altınova´da yapılan toplantıya projeyi bölgeye kazandıran Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´in yanı sıra yönetim kurulu ve Müteşebbis heyet temsilcileri katıldı.
Kaymakam Gökhan Görgülüaslan, toplantıda yatırımcı öncelik prensip kararlarının alındığını ifade etti.
Toplantıda, Yönetim kuruluna arazi tahsisi için yetki verildi. Parselasyon ve imar uygulamalarına başlanıp yatırım programına alınması için takip ile alt yapı inşat ihalesine çıkılacağı öğrenildi.
Toplantıların periyodik olarak her ay gerçekleştirildiğini belirten Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Bu toplantımızda Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapmak isteyen firma başvurularında öncelikle yatırım miktarının, istihdam sayısı ile çevresel etkilerinin ve başta tarım olmak üzere ilçemiz ekonomisine katkı düzeyi krıterlerine göre değerlendirileceği yönünde karar aldık? dedi.
Ayvalık Gıda OSB, senelik 200 milyon olacağı ön görülen işlem hacmi ile sadece Ayvalık´ın sanayi üssü olmakla kalmayacak Körfez Bölgesi´nin de en büyük sanayi yatırımlarından biri olacak.
Ayvalık Gıda OSB´nin bakanlık onayını 6 ay gibi kısa sürede alması, 2,5 yıl içinde tüzel kişiliğe kavuşturulması açısından Türkiye´nin en hızlı kurulan, en iddialı OSB´lerinden olacağını belirten Başkan Gençer, ?Aldığımız bilgilere göre OSB inşaat hariç kuruluş protokolünün tamamlanması 7 ila 11 yıl sürüyormuş. Biz prosedürleri 2,5 yıl içinde tamamladık. Sıfırdan bugüne getirene kadar gerek biz gerek yönetim kurulumuz gerekse mütevelli heyetimiz özveri ile çalıştık. Yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacak Gıda OSB´de süt ürünleri, et mamulleri, zeytin işleme, meyve suyu üretimi, bakliyat kurutma ve paketleme, bisküvi üretimi gibi sektörlerden toplamda 30 fabrika yer alacak.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli