Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ayvalık-Hacıveliler Mahallesine eğitim ev kazandırıldı

Ayvalık-Hacıveliler Mahallesine eğitim ev kazandırıldı

Ayvalık Belediyesi eğitime öğretime destek vermeye devam ediyor.

Bu kez Kırsal Mahalle´de çatısı yıkık eski okul binası yenilerek sosyal faaliyetlerde kullanılmak üzere mahalle halkının hizmetine sunuldu.
Hacıveliler Mahallesi´nde yenilen ve eğitim evi olarak kullanılacak eski okul binasının açılışına Ayvalık Kaymakamı N. Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Halk Eğitim Müdürü Ümit Adalıoğlu, Muhtar Ayhan Uzbir ve mahalle sakinleri katıldı.
Eğitim Okulunun açılışı sırasında konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, katılım gösteren herkese teşekkür ederek sözlerine başladı.
Başkan Gençer´ ?Her kırsal mahallemizde köy okulu var ve atıl durumda. Hayırseverlere sesleniyorum, gelin buradaki okullarımızı önümüzdeki sezona kadar kullanılacak hale getirelim.´´ dedi.
Ayvalık Kaymakamı N. Kemal Nazlı´da ?Osmanlı da bir söz vardır. Gidemediğin yer senin değildir. Buraları bizim değerini bilelim. Büyükşehirler insanların ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Önemli olan gönlün ihtiyaçlarını karşılamaktır. Yapmamız gereken buralardaki ihtiyaçları küçük dokunuşlarla sosyal anları genişletmek ve köye dönüşler artacak. Belediyemizin bu çabasına Halk Eğitim Merkezi´miz olarak destek verdik vermeye devam edeceğiz. Kamu gücünü de yanlarında bulacaklarını söylemek istiyorum. Keşke okuma yazma kursu olmasa herkes okumayı öğrense diyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum.´´ diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false