Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ayvalık halkı dönüşüm projesi hakkında bilgilendiriliyor

Ayvalık halkı dönüşüm projesi hakkında bilgilendiriliyor

Ayvalık Belediyesi, vizyon projelerinden olan Kırlangıç Çok Amaçlı Sosyal Kültürel Yaşam Merkezi dönüşüm projesi hakkında vatandaşları bilgilendirmek için oluşturduğu bilgilendirme noktasını Talatpaşa Caddesi´ne taşıdı.

Projesi Türkiye´nin en deneyimli mimarlarından Ersen Gürsel tarafından hazırlanan Kırlangıç Çok Amaçlı Sosyal Kültürel Yaşam Merkezi´nde tarihi yapılar dışındaki binaların yıkımı tamamlandı. Mübadele müzesinden, otellere, sanat galerisinden alışveriş mağazalarına kadar çok sayıda yaşam merkezi için temel atma ve inşaat çalışmaları için geri sayım devam ederken, Ayvalık Belediyesi proje ile ilgili halkı bilgilendirmeye devam ediyor.
Projenin halka detaylı olarak anlatılması için hazırlanan ve Temmuz ayında Cumhuriyet Meydanı´na yerleştirilen bilgilendirme noktası bu kez, kentin işlek caddelerinden biri olan Talatpaşa Caddesi´ne kuruldu. Proje maketinin sergilendiği stantta, maketi inceleyen vatandaşlar, söz konusu alanda hangi binanın hangi fonksiyonu kazandığını görebiliyor, detaylı bilgi alıyor.
Hizmetlerin daha verimli, etkin biçimde üretilip sunulabilmesi açısından vatandaşların önerilerinin de yazılı olarak alındığı bilgilendirme noktasında, Ayvalık Belediyesi´nin 4 yıldır yaptığı hizmetler ve kente kazandırdığı projeler hakkında hazırlanan ?Ayvalık Belediyesi Hizmetleri´ kitapçığı da sunuluyor. Bilgilendirme noktası ilçe merkezinin yanı sıra, Ali Çetinkaya, Altınova, Cunda ve Sarımsaklı Mahallelerindeki semt pazarlarında da kurulacak.
Ayvalık Belediyesi´nin en önemli projelerinden biri olarak kabul edilen proje kapsamında; tiyatro, müzik, konferans salonu olarak kullanılacak çok amaçlı salon, mübadele müzesi, sanat galerisi kadın el emeği satış dükkânları, kreş, restoranlar, kahvehaneler, otel ve alış veriş mağazaları yapılacak.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false