Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık İlçesi´nin sorunları toplantıda görüşüldü

Ayvalık İlçesi´nin sorunları toplantıda görüşüldü

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Ayvalık Belediyesi arasında strateji, planlama ve koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Ayvalık Belediyesi arasında strateji, planlama ve koordinasyon toplantısı düzenlendi.
Ayvalık sorunlarının görüşüldüğü, yaklaşık sekiz saat süren toplantıda belediyelerin yatırım programlarında işbirliği inisiyatifinin oluşturulması hedef olarak belirlendi.
Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası´ndaki toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Şagay, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcılarının yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, Ayvalık Belediyesi daire amirleri katıldı.
Altyapı yatırımlarının öncelikli olarak ele alınması gerektiğinin dile getirildiği toplantıda, Ayvalık´ın devam eden UNESCO sürecinin ön koşulu görüşüldü.
Açılış konuşmasında Ayvalık hakkında görüşlerini aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ?Ayvalık bizim misafir odamız. Balıkesir hepimizin, fakat Ayvalık tüm Türkiye´nindir. Biz ilçe idaresinin görüşünü almadan, isteklerini değerlendirmeden proje geliştirilemeyeceğimizin kanaatindeyiz.? dedi.
Geçtiğimiz yıllarda belediyeler arasında iletişim kopuklukları yaşandığını ve Ayvalık halkının hak ettiği hizmeti alamadığını vurgulayan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, geleceğe bakmak gerektiğini ve birlikte daha güzel projelere imza atmak istediklerini belirtti.
Konuşulan konular arasında kent bilgi sistemi ve yazılım programlarının büyükşehir ile aynı veri tabanına oturtulması, arıtma tesislerin işlevselliği ve altyapı sorununun öncelikli çözülmesi, kentsel sit alanlarında trafik düzenlemeleri, Belediye Hizmet Binası yapımı, plan çalışmaları Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği´nin tamamlanması konularında hızlıca hareket edilmesi gerektiğine kanaat getirildi.
Nikita Deresi başta olmak üzere, kentteki derelerin ıslahı konularında iş paylaşımının yapılmasına, gerektiği yerlerde Devlet Su İşleri ve diğer kurumların da müdahil olması için çalışmalar yapılmasına karar verildi.
Ayvalık´ın, Balıkesir ili için konferans ve uluslararası festivaller turizmi açısından önemli bir paydaş olacağı öngörüsü ile içerisinde konferans ve kültürel salonların olduğu büyük bir kültür merkezi yapımı için fizibilite çalışmalarına ivedilikle başlanması kararı alındı. Kentsel dönüşüm, BASKİ hizmetleri sonrası bozulan yollar, kent arşivi, elektrik ve telefon kablolarının yer altına alınması, Ayvalık çöp toplama alanı, Cunda Gönül Yolu Köprüsü´nün peyzaj ve aydınlatması, Yunus Emre Parkı ve sahili, mezarlık alanları, terk edilmiş yapıların korunması (askı, iskele, yıkım ekipmanı, panel vb), Ayvalık Belediyesi´nin grayder, silindir, roadmix, sıcak asfalt gibi malzeme desteği, Atatürk Bulvarı sıcak asfalt yapımı, asfalt şantiyesinin kurulması, jeotermal turizmi, sağlık turizmi, Sarımsaklı fırını önü kavşak düzenlemesi, spor alanları, kentsel dönüşüm, Sarımsaklı sahil ve plaj düzenlemeleri, Cunda Sahil Düzenleme Projesi, Altınova Pazar Yeri ve Altınova Uzungöl Projeleri, kapalı yüzme havuzu, sokak hayvanları, ortak festivaller, spor organizasyonları, altyapı hizmetleri (kanalizasyon, doğalgaz, mobilizasyon, aydınlatma), kent estetiği, kooperatif çalışmaları, deniz ekonomisinin canlandırılması için yat çekek yeri ve deniz ulaşımının geliştirilmesi, Eski Vergi Dairesi´nin Ayvalık Belediyesi´ne tahsisi konusu, ulaşım hizmetlerindeki aksaklıklar, otobüs durakları, sosyal hizmetler, bölge otoparklarının yapılması, raylı sistemler için fizibilite raporunun hazırlanması gibi konularda görüş alışverişi, müdürlükler arasında koordinasyon ve işbirliği bağlantısı yapıldı. sHaber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı