Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Ayvalık ?Kadın Oyunları Festivali´ne ev sahipliği yapıyor

Ayvalık ?Kadın Oyunları Festivali´ne ev sahipliği yapıyor

Ankara Sanat Tiyatrosu sanat yönetmenliğinde, Ayvalık Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü´yle ortaklaşa projelendirilen ve Atölye Kültür Sanat Organizasyonu ile yaşama geçirilen kadın temalı Kadın Oyunları Festivali, Ayvalık Belediyesi´nin ev sahipliğinde

Ankara Sanat Tiyatrosu sanat yönetmenliğinde, Ayvalık Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü´yle ortaklaşa projelendirilen ve Atölye Kültür Sanat Organizasyonu ile yaşama geçirilen kadın temalı Kadın Oyunları Festivali, Ayvalık Belediyesi´nin ev sahipliğinde Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi´nde başladı.
Festival, Willy Russell´ın, Shirley Valentine adlı eserinden Shirley ismiyle Türkçe´ye uyarlanan, Sumru Yavrucuk´un sahne aldığı oyunla perde dedi.
Festival kapsamında Orhan Peker Sanat Galerisi´nde Huri Kiriş´in ?Kadın ve Şiddet´ adını verdiği resim, Vural Sineması Fuaye´sinde ise Karikatürist Ramize Erer´in çizgilerinden oluşan kadına yönelik şiddeti anlatan sergilerin açılışları da gerçekleştirildi.
Gündüz programında ise Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı kurucularından, şiddet konusunda Arabulucu Avukat Birsen Atakan Ayvalık Sanat Fabrikası´nda düzenlenen "Şiddet ve İstanbul Sözleşmesi" hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Festival, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü çerçevesinde, Ayça Bingöl´ün sahne alacağı Ben Anadolu isimli oyunla perdelerini kapatacak.
Tiyatro severler pandemi tedbirleri kapsamında salonda koltuklara bir boş bir dolu şeklinde oturtuldu.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli