Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ayvalık Kent Konseyi kongreye gitti

Ayvalık Kent Konseyi kongreye gitti

Ayvalık Kent Konseyi 7. Olağan Seçimli Genel Kurulu´nda yapılan açık oylamayla Kent Konseyi Başkanlığı´na Halil Çoşkun seçildi.

Ayvalık Kent Konseyi 7. Olağan Seçimli Genel Kurulu´nda yapılan açık oylamayla Kent Konseyi Başkanlığı´na Halil Çoşkun seçildi.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından konuşmalarını yapmak üzere, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin kürsüye davet edildi.
Katılım gösteren herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Ergin ?Nüfusu günden güne artan kentlerde, Kent Konseyleri sorunlarımızı çözmekte örgütlü bir yapı olarak bizlere yol gösterir. Kentin sorunları, benzer kaygılarla bir araya gelen halk tarafından çözüme ulaştırılabilir. Hemşerilik bilincinden yola çıkarak Kent Konseyi etrafında toplanan sivil toplum kentin sorunlarının çözümünde demokratik bir şekilde görev alabilmelidir. Kent Konseyi yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılması, ortak yaşam bilincinin geliştirilmesini sağlamaya yönelik çalışmalar yapar. Ayvalık için de Kent Konseyi bu anlamda önemli bir yerde durmaktadır. Sürdürülebilir gelişmeyi sağlamak, bunun için uzun vadeli planlarla kent yaşamının içinde olmak Kent Konseyinden beklenen çalışmalar arasındadır. Yerellik ilkesi çerçevesinde katılımcılığı, demokrasiyi ve uzlaşma kültürünü geliştirmek için hepimize çok büyük görevler düşmektedir. Kent Konseyinin bir görevi de kentin kimliğine ilişkin tarihi, kültürel, doğal ve benzeri değerlere sahip çıkmak ve geliştirmektir. Demokrasinin topluma yayılmasını sağlayan sivil toplum çalışmalarında Kent Konseyleri önemli görevler üstlenmelidir. Çocukların, gençlerin, kadınların ve engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımlarını güçlendirmek, yerel karar alma mekanizmalarında yer almalarını sağlamak bu görevler arasındadır. Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan kent kaynaklarının etkili, verimli ve adil bir şekilde kullanımı Kent Konseylerinin hazırlayacağı planlamalarla sağlanabilir. Yoksulluğun önüne geçecek, dezavantajlı grupların hayatlarını rahatlatacak çözümler üreterek de kent yaşamına katkıda bulunabilir. Bunları sağlamak için belediye, sivil toplum örgütleri ve dernekleri ile birlikte çalışarak daha güçlü hale gelebilir. Yaşadığımız kentin, Ayvalık´ın korunması hepimizin ortak amaçlarındandır. Çevresi, doğası, kültürü ve tarihi ile Ayvalık çok özel bir yerde durmaktadır. Nasıl ki sivil toplum örgütleri bu amaçla çalışmalar yürütüyorsa güçlü bir Kent Konseyi ile daha başarılı ve verimli sonuçlar alınabilir.? dedi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli