Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık Kırlangıç Projesi´nin temeli 29 Ekim´de atıldı

Ayvalık Kırlangıç Projesi´nin temeli 29 Ekim´de atıldı

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, kent için iki büyük projeden birini hayata geçirirken, diğerinin ise temelini attı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, kent için iki büyük projeden birini hayata geçirirken, diğerinin ise temelini attı.
Kentin ihtiyaçları doğrultusunda doğru adımlar atan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Kırlangıç Çok Amaçlı Sosyal Kültürel Yaşam Merkezi´nin temel atma töreni ile yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi´nin açılışını 29 Ekim Pazartesi günü yaptı.
Ayvalık´a katma değer sağlayacak bir proje olan Kırlangıç projesinin temel atma töreni 29 Ekim Pazartesi günü saat:15.00´te gerçekleştirildi. Temel atma butonuna Belediye Başkanı Rahmi Gençer eşi İlçe Turizm Tanıtma Büro Müdürü Yasemin Gençer, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve firma yetkileri birlikte bastı.
Ayvalık Belediyesinin hizmet ve projelerinin yer aldığı video sunumunun ardından Öğretmen Huriye Kara yönetimindeki AYFOLK halk oyunları ekibi gösteri sundu.
Son dönemlerin en çok konuşulan projesi olan Kırlangıç projesinin Türkiye´ye örnek olacak bir dönüşüm projesi olduğunu vurgulayan Başkan Gençer, ?Burası Ayvalık için çok önemli bir merkezdir. Hem alanının büyük olması, stratejik olarak kentin ortasında olması, deniz kıyısında olması ve çok sayıda insana aş vermesi nedeni ile önemli. 1999 yılında fabrikayı belediyemize kazandıran eski belediye başkanımız Ahmet Tüfekçi´ye saygı ve sevgilerimi gönderiyorum. Uzun yıllardır burası boş duruyor. Tel örgülerle şehrin iki önemli mahallesi arasında insanların girmediği, yürüyemediği bir haldeydi. Bakımsızlıktan çevre kirliliği yaratmaya başlamıştı. Biz Ayvalık´la ilgili hedef çizdik. Hedefsiz hiçbir şey olmaz. Şehrin önünü açmamız lazım. Bu şehir bize emanet edilmiş büyük bir değer. Adaları, koyları eşsiz güzellikleri ile bir cennetin ortasında bir menbağ zeytin ağaçlarının yanında, verimli Altınova´nın yanında yaşıyoruz. Ayvalık´ın geçmişten gelen bir endüstriyel değeri olduğunu fabrikaları da üretim sağlayan Ayvalık´ın etrafını taç gibi saran zeytin ağaçlarımızı, tabiat parkımızı koruyarak dünyaya tanıtmayı amaçladık. Buradaki eserde o amaçla başladı. Hep beraber çalıştık burayı Ayvalık´a kazandıracağız dedik. Ayvalık´ın en büyük eksiklerinden biri bir sosyal yaşam merkezi yok. Bir Mübadele-Göç Müzesi yok. Buraya göç müzesi lazımdı, olacak. Sanat galerisi olacak. Kadınlar için el emeği dükkanları, tiyatro salonu olacak. 21 odalı otel var. Tescilli binamızın altı kafe üstü konferans salonu olacak. Meydanlar olacak. Karakaş Grubu bu ihaleyi aldı. Burayı organize ederken aynı masada çalıştık. 16 ay sonra bitecek burası. Ayvalık halkına kazandıracağız. Dükkânlar, restoranlar, alışveriş mağazalarını şirket çalıştıracak ve kiralarından her ay % 4 ödeyecek. 26.5 yıl sonra Ayvalık Belediyesine kalacak. Satılma durumu yok. 100 yıl önce insanlara iş kapısı, aş kapısı olan Kırlangıç Fabrikasını, kimliğini bozmadan çağdaş bir projeyle ayağa kaldıracağız. Kentsel hafıza ve mimarinin sürekliliği, kıyının kente bağlanması, kentin sosyo-kültürel hayatına katkı için Kırlangıç Çok Amaçlı Sosyal Kültürel Yaşam Merkezini kentimizin sosyal ve ekonomik yaşamına yeniden kazandırıyoruz.? dedi.
Proje Mimarı Ersen Gürsel, Türkiye´de bu projeye örnek başka bir proje olmadığını açıkladı.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın , ?Başkanımın derdi çok, yapacak işi çok ama onu Nisan ayında rahatlatacağız hiç merak etmeyin? dedi.
Konuşmaların ardından Şef Ergün Tekincan yönetimindeki Ayvalık Belediyesi Şehir Bandosuna Başkan Gençer tarafından teşekkür plaketi verilirken, katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli