Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi yeniden ziyarete açıldı

Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi yeniden ziyarete açıldı

Cunda´nın 147 yıllık kültür hazinesi uzun bir aradan sonra konuklarına kapılarını açtı.

Cunda´nın 147 yıllık kültür hazinesi uzun bir aradan sonra konuklarına kapılarını açtı.
Covid-19 önlemleri kapsamında 17 Mart´ta geçici olarak kapatılan Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi, yeniden kapılarını açtı. Cunda´nın en önemli tarihi yapılarından birinde yer alan müze, zengin koleksiyonuyla ziyaretçilerine insanlığın bilimsel ve teknolojik belleğini aktarıyor.
Ayvalık Cunda Adası´ndaki Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi, yeni döneme geçiş yaptı. Covid-19 önlemleri kapsamında 17 Mart´ta geçici olarak kapatılan ve 6 Haziran itibarıyla açılan müze, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen hijyen ve güvenlik prosedürlerine uygun olarak ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
1873 yılında inşa edilen Cunda´nın en önemli anıt yapısı Taksiyarhis Kilisesi´nin Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından restore edilmesiyle 2014 yılında hayat bulan müze, insanlığın bilimsel ve teknolojik belleğini, ziyaretçilerin incelemesine sunarak endüstriyel mirasın gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyor.
İstanbul ve Ankara´daki Rahmi M. Koç Müzeleri´nin envanterleri temel alınarak hazırlanan Ayvalık Rahmi M. Koç Müzesi, teneke oyuncaklardan buharlı mekanik modellere, bebek arabalarından zaman ölçüm aletlerine kadar geniş bir koleksiyonu ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Müzede ziyaretçilerin dinlenebileceği bir kafe ve hatıralıkların yer aldığı hediyelik eşya dükkanı da yer alıyor.
Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı da ziyarete açık
Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından yaptırılan Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı da yeniden ziyaretçi kabul etmeye başladı.
Vakıf, Cunda Adası´nda 1800´lü yıllardan beri kitaplık olarak kullanılan ve mübadele sırasında büyük zarar gören Agios Yannis Kilisesi ve yanındaki değirmeni restore ederek 2017 yılında Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı olarak açmıştı. Muhtar Kent´in merhum babasından kalma bin üç yüzü aşkın kitabı da bağışladığı Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı, panoramik Ayvalık manzaralı verandası ve şirin kafeteryasıyla da ilgi çekiyor.
Rahmi M. Koç Müzesi/Cunda
Cunda Rahmi M. Koç Müzesi, pazartesi hariç her gün, hafta içi 10.00 ? 19.00 saatlerinde (1 Nisan ? 30 Eylül) ziyaret edilebilir.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli