Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ayvalık Sahiline iki ceset daha vurdu

Ayvalık Sahiline iki ceset daha vurdu

Ayvalık İlçesi´nde Pazartesi günü Sarımsaklı Sahili´nde karaya vurmuş bulunan 2 erkek cesedinin ardından dün de Kumadası Mevkisi´ne 2 ceset vurdu.

Cesetlerin geçen 5 Ocak´ta meydana gelen, 31 mültecinin yaşamını yitirdiği faciada alabora olan bottaki kayıplara ait olabileceği bildirildi.
Geçen 5 Ocak´ta, İzmir Dikili İlçesi ile Ayvalık İlçesi Altınova Mahallesi arasında kalan sazlık bölgeden Midilli Adası´na geçmek üzere hareket eden içinde mültecilerin bulunduğu iki bot fırtınada alabora oldu. Onlarca sığınmacı üzerlerinde incecik can yelekleriyle Ege Denizi´nin soğuk sularında saatlerce can pazarı yaşadı. Facia Altınova Fenerönü mevkiinde minik bedenlerin kumsala vurmasıyla ortaya çıktı. Aralarında bir hamile kadının da bulunduğu 31 mültecinin cesedi kıya vurdu. Irak ve Cezayir uyruklu 12 mülteci ise kurtarıldı. Kaçakların ifadelerinden kayıpların olduğu belirlendi. Ancak, bölgede sahil güvenlik ekipleri tarafından havadan ve denizden, jandarma tarafından da karadan günlerce yapılan aramalarda başka cesede rastlanmadı. Bunun üzerine arama kurtarma çalışmalarına son verildi.
Geçtiğimiz gün saat 15.30 sıralarında sahilde yürüyüş yapanların ihbarı üzerine Ayvalık Sarımsaklı ve Tuzla Mevkileri´ne giden jandarma ekipleri uzun süre suda kaldığı için tanınmayacak haldeki iki erkek cesedi buldu. 5 Ocak´taki faciada kayıp olanlara ait olduğu sanılan cesetler Bursa Adli Tıp Kurumu´na gönderildi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli